« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
EGIPAT:

Izrael ne smije propustiti zlatnu priliku za mir s Palestincima

Egipat daje potporu Palestincima i njihovu zahtjevu za potpuni prekid gradnje židovskih naselja

Izrael
Izrael (Getty Images)
Više o

Mahmud Abas

,

Benjamin Netanyahu

,

Izrael Palestina

Šef egipatske obavještajne službe Omar Sulejman sastao se u četvrtak u Tel Avivu s izraelskim čelnicima i rekao da ne smiju propustiti "zlatnu priliku" za obnovu pregovora s Palestincima.

"Veoma smo zaokupljeni nastavkom mirovnog procesa", rekao je novinarima na početku susreta s izraelskim predsjednikom Shimonom Peresom. "I dalje mislimo da imamo zlatnu priliku koju ne smijemo propustiti".

Sulejman je prije toga razgovarao s izraelskim ministrom obrane Ehudom Barakom i s premijerom Benjaminom Netanyahuom.

"Na susretu su dvije strane razgovarale o mogućnosti nastavka pregovora kako bi se postigao dogovor o miru", ističe se u priopćenju iz Netanyahuova ureda.

Sulejman i egipatski ministar vanjskih poslova Ahmed Abul Gheit sastali su se prošlog tjedna na Zapadnoj obali s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom.

Egipćani su tada opetovali svoju potporu Palestincima i njihovu zahtjevu za potpuni prekid gradnje židovskih naselja kako bi se omogućio nastavak pregovora.

Dana 9. listopada Arapska liga je dala Washingtonu mjesec dana da riješi prijepor u svezi s gradnjom židovskih naselja na palestinskim područjima. Otad nije ostvaren veći napredak.(hina/metro-portal)

05.11.2010. 00:03:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh