« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
DEFUSING

Izrael i Hamas ipak postigli dogovor o primirju

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu odlučio je "dati priliku" egipatskom prijedlogu primirja nakon razgovora s američkim predsjednikom Barackom Obamom

Gazi slijedi mirna noć
Gazi slijedi mirna noć (Arhiva)
Više o

Izrael

,

Egipat

,

pojas Gaze

,

Hamas

,

primirje

Egipatski ministar vanjskih poslova Mohamed Kamel Amr u srijedu je objavio da su Izrael i Hamas postigli prekid vatre koji stupa na snagu u Gazi u 19 sati po GMT-u (20 sati CET), objavile su agencije. Napori Egipta u cilju postizanja prekida neprijateljstava omogućili su "sporazum o primirju" koji će "stupiti na snagu u 21 sat po kairskom vremenu" (19 sati GMT), rekao je Amr na konferenciji za novinare s američkom državnom tajnicom Hillary Clinton.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, kako je priopćeno iz njegovog ureda, odlučio je "dati priliku" egipatskom prijedlogu primirja nakon razgovora s američkim predsjednikom Barackom Obamom. "Izraelski premijer Benjamin Netanyahu telefonski je razgovarao a američkim predsjednikom Barackom Obamom i prihvatio njegovu preporuku da pruži priliku egipatskom prijedlogu o primirju i tako da priliku za smirenje i stabilizaciju stanja", kaže se u priopćenju.

"Sjedinjene Države pozdravljaju današnji dogovor o prekidu vatre", rekla je Hillary Clinton nakon sastanka s egipatskim kolegom. "U danima koji dolaze SAD će surađivati s partnerima u regiji kako bi se taj napredak učvrstio", dodala je. "Ovo je kritičan trenutak za regiju. Nova egipatska vlada preuzima odgovornost i vodstvo zbog kojih je ta zemlja dugo bila kamen temeljac stabilnosti i mira u regiji", navela je. Američki predsjednik Barack Obama nazvao je egipatskog predsjednika Mohameda Morsija kako bi mu zahvalio za napore u postizanju dogovora o primirju.

22.11.2012. 06:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh