« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
MLJAC

Izračunajte koliko slatkog smijete pojesti

Na temelju vašeg spola, godina, tjelesne težine i količine tjelesne aktivnosti izračunat će koliko ugljikohidrata, proteina, vitamina, minerala i ostalih nutrijenata trebate unositi u organizam svaki dan

Nemojte sanjariti, izračunajte :)
Nemojte sanjariti, izračunajte :) (Shutterstock)
Više o

zdrava prehrana

,

slatkiši

,

kalkulator dnevnih potreba

Kalkulator dnevnih potreba zgodna je izmišljotina koja će vam pomoći da se počnete pravilno hraniti i u organizam unositi onoliko kalorija koliko vam je realno potrebno s obzirom na životne navike.

Kalkulator će na temelju vašeg spola, godina, tjelesne težine i količine tjelesne aktivnosti izračunati će ugljikohidrata, proteina, vitamina, minerala i ostalih nutrijenata trebate unositi u organizam svaki dan.

Za početak, otkrit će vam koliki je vaš indeks tjelesne mase koji se često koristi kao jedan od indikatora tjelesnog zdravlja. Imajte na umu taj indeks ne uzima u obzir sastav tijela što znači da se tjelesna težina malo izvan vašeg prosjeka i dalje može smatrati zdravom ukoliko je postotak masti u tijelu ispod prosjeka.

Zatim ćete dobiti podatak o tome koliko dnevno trošite kalorija i na temelju toga možete urediti svoju prehranu. Unos kalorija ne bi smio biti veći od potrošnje jer u tom slučaju počinje taloženje masnih naslaga pa vodite računa o tome kada slažete jelovnik.

Kalkulator dnevnih potreba možete pronaći ovdje.

26.10.2015. 13:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh