« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
IZLOŽBE

Izložba Tonija Franovića - 'Vrt'

Vrt je središnja metafora, ali i svakodnevni radni prostor te se likovni aspekt rada u zadnjih par godina reflektira na većim platnima

Toni Franović - Vrt
Toni Franović - Vrt (Arhiva)
Više o

Gliptoteka HAZU

,

Toni Franović

,

izložba Vrt

zložbom akademskog slikara Tonija Franovića  pod nazivom 'Vrt', u Gliptoteci HAZU bit će predstavljen izbor recentnih slika velikih i srednjih formata umjetnika čije je stvaralaštvo, između ostalog, vezano uz krajolik, vegetaciju te opažanje i bilježenje izmjena godišnjih doba. Izložba se održava od 5. do 28. veljače 2021.

Na njegovim umjetničkim radovima prisutan je vrsni koloristički virtuozitet- boja je osnovni element kojim gradi motive i raspoređuje kompoziciju. Intimističan doživljaj prirode iščitava se sa njegovih radova te je osjetno jedinstvo autora s motivom koji ga preokupira.

Raskoš boja snažnih intenziteta i raspona nijansi vibrira na njegovim platnima kao dokaz ekspresivno-emotivnog doživljaja krajolika. Izvedba motiva iz prirode koji ga okružuju u svakodnevnom životu mijenja se ovisno o godišnjim dobima te o tome ovise i osjećaji koji nastaju pri susretu umjetnika s motivom.

Izložba se bavi prirodom kao sredstvom umjetničkog izraza sa više aspekata. Pritom je -vrt- središnja metafora, ali i svakodnevni radni prostor te se likovni aspekt rada u zadnjih par godina reflektira na većim platnima izloženima u Gliptoteci HAZU.

https://www.facebook.com/gliptoteka/ 

07.02.2021. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh