« Kultura
objavljeno prije 6 mjeseci i 19 dana
IZLOŽBE

Izložba Igra sporta i umjetnosti u Domu HDLU

Na izložbi će biti predstavljen širok spektar izložaka - od muzejskih, koji spajaju tragove povijesti i pričaju priču o razvoju sporta

Igra sporta i umjetnosti
Igra sporta i umjetnosti (Arhiva)
Više o

dom HDLU

,

izložba

U četvrtak, 6. veljače, u prostoru Galerije Prsten i Galerije PM Doma hrvatskih likovnih umjetnika, s početkom u 19 sati, održat će se otvorenje izložbe ''Igra sporta i umjetnosti'', kojom se najavljuje stalni postav Hrvatskog športskog muzeja. 

Hrvatski športski muzej, u partnerstvu s Akademijom likovnih umjetnosti iz Zagreba i Hrvatskim društvom likovnih umjetnika, predstavit će opsežan izložbeni projekt, koji postaje  mjesto susreta sporta, obrazovanja, kulture i umjetnosti, koji će kroz dva dijela svjedočiti o povezanosti umjetnosti i sporta.

Prvi dio izložbe prezentira razvoj sporta i primijenjene umjetnosti u području sporta od vremena pokretanja organiziranih sportskih aktivnosti u Hrvatskoj do suvremenih dana, dok druga cjelina izložbe prikazuje sport kao profesiju i kao široko rasprostranjenu zdravu rekreativnu aktivnost, a ujedno i inspiraciju za nastajanje umjetničkih djela suvremenih likovnih i vizualnih umjetnika.

Na izložbi će biti predstavljen širok spektar izložaka - od muzejskih, koji spajaju tragove povijesti i pričaju priču o razvoju sporta, do umjetničkih djela koja komentiraju, opisuju osobna iskustva i govore o spoju mogućnosti različitih kreativnih igara sporta i umjetnosti.

27.01.2020. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh