« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
KRATKO I JASNO

Izjave tjedna - 30. travnja do 7. svibnja

POGLEDAJTE VIDEO - Premijerka je ovaj tjedan opet imala čime pohvaliti svoju Vladu - novim stopama poreza, ali joj smeta kad je zovu Jaca

(Infopunkt.tv)
Više o

Luka Bebić

,

porez na dohodak

,

Jadranka Kosor

,

Dinamo - Hajduk

,

Ivo Josipović

,

izjave tjedna

,

Poljoprerada

,

Ivica Rogić

Ovaj tjedan od Vlade smo dočekali odluku po kojoj će se dohodak oporezivati s tri stope. Tako će oni koji zarađuju do 3.600 kuna plaćati 12 posto, od 3.601 do 10.800 kuna 25 posto, a preko 10.800 kuna 40 posto poreza na dohodak.

Kako je kazala naša premijerka Jadranka Kosor, uvođenje novih stopa poreza i ukidanje stopa kriznog poreza građanima će donijeti 1,5 milijardi kuna godišnje više, a smanjenje ili ukidanje poreznih olakšica, 500 milijuna kuna manje, pa će u konačnici građani dobiti milijardu kuna više godišnje.

Radnici Poljoprerade pak ne osjećaju nikakve promjene u svom položaju. Kako kaže Ivica Rogić, regionalni povjerenik Sindikata PPDIV-a, prosvjedima su postigli jedino to da se iz državnog proračuna nahrane kokoši, dok oni sami "crkavaju" od gladi. Uputili su se nakon prosvjeda na Trgu bana Jelačića i prema Markovom trgu i zgradi Vlade, no tamo zbog zabrane okupljanja (prosvjeda) nisu mogli.

Protekli vikend nam je donio prevenstveni derbi Dinama i Hajduk. Rezultat i Dinamovo osvajanje naslova prvaka ostali su u sjeni divljaštva huligana na stadionu u Maksimiru te po mnogima loše reakcije policije. Predsjednik Josipović kaže kako se zakon ne provodi, Jadranka Kosor kako se on treba pooštriti, dok u policiji tvrde kako su adekvatno reagirali. Svi i dalje osuđuju, nitko ništa ne poduzima...

Premijerka je na okrugom stolu „Ravnopravnost spolova u medijima" opisala zanimljivu priču u jednim hrvatskim novinama u kojoj se spominju predsjednik Josipović, izbornik nogometne reprezentacije Slaven Bilić i "Jaca", što ju je očito pogodilo.

Na predstavljanju pet milijardi eura vrijednog projekta "Hrvatski san" Profectus grupe, predjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić rekao je kako se o svemu što će se graditi u sklopu ovog projekta može raspravljati, ali da se ne smije narušavati prirodni izgled teritorija. Naravno, on je to objasnio na svoj, vrlo slikovit način.

(Infopunkt/metro-portal)

08.05.2010. 12:01:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh