« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
PROĐE NAPOKON

Izjave tjedna - od 30. srpnja do 6. kolovoza

Hrvatski velikani i ostale lude proteklog su tjedna imali najviše toga za reći o Oluji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock/Infopunkt.tv)
Više o

Jadranka Kosor

,

Oluja

,

Tomislav Karamarko

,

Ivo Josipović

,

izjave tjedna

,

Tlos

,

Dan pobjede

,

Ivan Tomac

,

slavlja

Ovaj tjedan obilježile su pripreme kao i sama proslava godišnjice vojne operacije Oluja te Dana domovinske zahvalnosti.

Premijerka Jadranka Kosor je na sjednici Vlade rekla kako neće dopustiti reviziju Oluje te da je Domovinski rat bio pravedan, obrambeni i osloboditeljski u kojemu je pobijeđena politka Slobodana Miloševića. Kosor je naglasila, da će Hrvatska uskoro ući u Europsku uniju, te da taj trenutak bude posvećen onima, koji su najzaslužniji za slobodnu i Europsku Hrvatsku.

Predsjednik Ivo Josipović je zahvalio svim braniteljima i naglasio kako su upravo oni zaslužni da danas imamo slobodnu Hrvatsku, no rekao je da se moramo sve više okretati budućnosit. Realnost je da smo u teškoj gospodarskoj krizi, a Vladine mjere za gospodarski oporavak trebaju biti što prije provedene, rekao je predsjednik. Dodao je kako će biti nužni i neki rezovi, no oni moraju biti pravedni.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko je ususret proslavi ovog važnog dana u hrvatskoj povijesti komentirao izjavu srpskog predsjednika Borisa Tadića kako je Oluja zapravo ratni zločin: „ Oluja je naša oslobodilačka akcija, da nije bilo Oluje ne bi bilo niti naše neovisnosti niti hrvatske države. O tome uopće nema govora, to su aksiomi naše situacije".

Radnici zagrebačkog TLOS-a (Tvornica laboratorijske opreme i stakla) ovaj, kao i proteklih tjedana, nisu imali što za slaviti. Naime, u štrajku su već osam dana, a plaće nisu dobili već četvrti mjesec. Uz to, doprinosi za zdravstveno i mirovinsko osiguranje njihovi šefovi im nisu uplatili već godinu i pol dana. Predsjednik Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske (EKN) Ivan Tomac kaže kako postoji osnova za kaznenu prijavu protiv vlasnika, obitelji Peričić.

SDP-ovac i predsjednik zagrebačke gradske skupštine Goran Šprem tvrdi kako ministar zdravstva Darko Milinović spajanjem sedam zagrebačkih bolnica u dvije provodi nasilje jer krši ustav i zakon o zdravstvu. Šprem je izračunao, da uštede od spajanja bolnica neće biti približno 318 milijuna kuna godišnje, kako je to najavio Milinović, nego oko 20 milijuna kuna, jer će propasti približno 300 milijuna kuna, koje je prije spajanja trebala dobiti bolnica na Srebrnjaku iz fondova EU.

06.08.2010. 16:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh