« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
SAMO ZA VAŠE OČI

Izjave tjedna - 5. do 12. veljače

Na meniju su proljetni pupoljci, kiselo nasmijane obmane i topli Vladin PR sa sedmom silom, a za desert pothlađeno noćno treniranje strogoće

(Infopunkt.tv)
Više o

izjave tjedna

Red Sabora, red Vlade, pokoji dužnosnik, poneka afera ili skandal i prođe još jedan tjedan u Lijepoj našoj. Protekli je bio obilježen natezanjima oko imanovanja glavnog državnog odvjetnika što se pokazalo potpuno suvišnim jer je on, prema navodima vladajućih, i najbolji i jedini kandidat.

Rasprave su se vodile, a vodit će se i dalje, o misterioznom nestanku par tisuća tona žita iz silosa Đakovštine, o ustavnim promjenama, o novom ravnatelju HRT-a čiji izbor je propao i tako dalje. Srećom, po aktere svih navedenih, a i nenavedenih priča i pričica, sve je to pokrila poprilična količina snijega koja je bila i glavna briga i glavno veselje većine građana.

No, kako nam kojim slučajem ne bi bilo dosadno pobrinula se provjerena i prokušana ekipa od viceva, obmana, kokodakanja i drugih onomatopeja, a ovaj tjedan imali smo priliku uživati i u pravoj poslastici demokracije, vrlim 'plavcima' koji su strogoću uvježbavali na promrzlim prosvjednicima koje su, kao pravi časni čuvari reda, zaskočili usred hladne, snježne noći u Varšavskoj. Pa, krenimo redom...

Predsjednik Stipe Mesić po običaju je razgovorljiv i susretljiv prema svim medijima. Osim za RTL. Ovaj tjedan prepričao nam je zgodu s kineskinjom s kojom se družio kao student. Djevojka čije se ime kod nas prevodi kao "proljetni pupoljak“ rekla mu je da joj se Hrvati čine kao jako duhoviti i društveni sportski tipovi, ali, bez uvrede, jako ružni.

Premijerka Kosor za razliku od predsjednika ne podnosi dobro kritike. Čak ni one dobronamjerne. Ne sviđa joj se kad je saborski zastupnici i novinski kolumnisti tretiraju kao koketnu ženu koja je slaba na laskanje i "smješkanjem obmanjuje javnost“.

Možda zato svoj bijes iskaljuje na novinarima pa ih nakon nenajavljenog sastanka ostavlja da se smrzavaju ispred zgrade Vlade dok čekaju izjave. Pa se predstavnici sedme sile moraju iskaljivati na službi za odnose s javnošću Vlade čiji se predstavnici nipošto ne osjećaju dužni najavljivati medijima sastanke u zgradi.

Možda neki šovinistički nastrojeni političari i nisu potpuno u krivu kad tvrde da njihove ženske kolegice previše "kokodaču“. Kako drugačije objasniti velik interes premijerke Kosor i HNS-ovke Vesne Pusić za investiranje u nove kaveze za koke nesilice? I to po najvišim standardima Europske unije jer to su, kako je izjavila premijerka, vrlo ozbiljni poslovi.

Kontenjeri i trojanski konj iz Varšavske ulice uklonjeni su u noćnoj akciji policije. Kažu iz MUP-a kako su noću najefikasniji, kad na ulicama nema ljudi, a zna se koga ima. Građani su prepoznali tko stoji iza svega i ne preostaje im ništa drugo nego da se stide države u kojoj žive. (Infopunkt/metro-portal)

12.02.2010. 23:43:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh