« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
2+3=EU

Izjave tjedna - 3. do 10. rujna

U kakvom je Hrvatska stanju jasno je iz riječi premijerke koja uspjeh pregovora s EU tumači osnovnoškolskom matematikom

Izjave tjedna
Izjave tjedna (Shutterstock)
Više o

Jadranka Kosor

,

Krešimir Sever

,

Ivan Šuker

,

Petar Čobanković

,

izjave tjedna

,

Viviane Reding

,

Kris Kristofferson

,

drugi dan

Numerologija je nova disciplina koju u hrvatskim pregovorima s Europskom unijom koriste potpredsjednica Europske komisije i povjerenica za pravosuđe, temeljna prava i građanstvo Viviane Reding, te hrvatska premijerka Jadranka Kosor.

Reding je u Zagrebu rekla da je u njenoj domovini Luksemburgu 23 sretan broj, te da se nada kako će Hrvatska uspješno ispuniti sva mjerila koja su joj u poglavlju 23 o pravosuđu i temeljnim pravima postavili u Bruxellesu. Kosor je odgovorila kako nema sumnje da je 23 sretan broj jer je 2+3=5, a petica je najviša ocjena u Hrvatskoj, koju očekuje i od EK kada bude ocjenjivala spremnost Hrvatske za zatvaranje poglavlja 23.

S brojkama se već godinama muči i ministar financija Ivan Šuker kojemu je već toliko dosta prihodovnih i rashodovnih strana da ih je zamijenio s nekim drugim ministru neprimjerenim stanjima.

Gotovo ista stanja ima i predsjednik Udruge ATJ Lučko 90 Mladen Grgić, koji je na proslavi obljetnice najelitnije hrvatske policijske postrojbe pred državnim vrhom pozdravio nekadašnje pripadnike postrojbe koji su u Remetincu i Haagu zbog optužbi za ratne zločine nakon Oluje.

Ministra poljoprivrede Petra Čobankovića duboko su pogodila medijska otkrića o kvaliteti mesa na hrvatskim trpezama. Osobno je zajamčio ispravnost kvalitete mesa i mesnih prerađevina, te medijske napise o godinama zamrznutom mesu i mljevenim lešinama životinja u paštetama ocijenio nemogućima zbog niza kontrola.

Diktaturu hrvatskog modela stranačke demokracije, koju u primjeru spajanja zagrebačkih bolnica provodi ministar zdravstva, do kosti je ogolio ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo.

Ozbiljan je bio i predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever, koji je kritizirao izjave predsjednika Nacionalne agencije za konkurentnost i šefa Hrvatskog telekoma Ivice Mudrinića da je Hrvatska pokupila sve najgore iz samoupravnog socijalizma i sve najgore iz kapitalizma. (Infopunkt/metro-portal)

10.09.2010. 18:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh