« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
JAO SI GA NAMA

Izjave tjedna - 10. do 17. rujna

Josip u Egiptu, kozačke skupštine i izbor atamana na galamu, te kobasice i hrenovke - to je hrvatska politička stvarnost

Izjave tjedna - 10. do 17. rujna
Izjave tjedna - 10. do 17. rujna (Shutterstock)
Više o

Milan Bandić

,

Vladimir Šeks

,

Luka Bebić

,

Damir Polančec

,

Zoran Milanović

,

Jadranka Kosor

,

Ljubo Jurčić

,

Petar Čobanković

,

izjave tjedna

,

Borussia Arsenal

Bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec pred saborskim je istražnim povjerenstvom za utvrđivanje okolnosti pod kojima je MOL preuzeo upravljačka prava u Ini, izjavio da su članovi predsjedništva HDZ-a bili dobro upućeni u postupak prijenosa ovlasti na mađarsku naftnu kompaniju. Poimence je nabrojao članove HDZ-a kojima je držao prezentaciju o svemu, s lijeva na desno, a isti ti su ga u četvrtak izbacili iz stranke.

 

S Polančecom, koji se osjeća kao Josip kojeg su braća prodala u Egipat, suosjeća predsjednik Sabora Luka Bebić, koji se jedini od viđenijih članova vladajuće stranke javno solidarizirao s bivšim stranačkim kolegom. Naime, ustvrdio je da u tome vidi ljudsku dimenziju, a pošto je bio čovjek prije nego što je postao predsjednik Sabora, suosjeća s njim. Bebić je nekoliko minuta nakon te izjave ipak zamolio novinare da mu ne postavljaju 100 pitanja o susretu s Polančecom.

O privatizaciji je govorio još jedan bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, koji je naveo da politika nije imala velikog utjecaja na poslovanje Ine, nego različite interesne skupine.

Kako se HDZ rješava Polančeca, tako se pokušava riješiti i referenduma o izmjenama Zakona o radu pa je saborska većina u Odboru za ustav prikladno prebacila odluku o referendumu na Ustavni sud. Sjednica nije prošla bez verbalnog okršaja predsjednika Odbora Vladimira Šeksa, te člana istog Odbora Zorana Milanovića. Šef socijaldemokrata govorio je o demokratskim navadama u svojoj stranci, te naveo kako su sušta suprotnost s kozačkim skupštinama i izborom atamana na galamu. U toj poredbi se našao Šeks, koji je napao Milanovića zbog napada na predsjednicu svoje stranke i premijerku Jadranku Kosor.

Predsjednica Vlade je pak odgovorila gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću, koji je budućim stanarima novog paviljona u studentskom domu Stjepan Radić zaželio da ne odu u političare. Kosor, koja drži do časne uloge političara, uzvratila je da će se još vidjeti hoće li biti političara među postdiplomskim studentima i znanstvenim novacima, kojima je namijenjen novi paviljon na Savi.

Da neprijatelj nikad ne spava, uvjeren je Igor Aračić, predsjednik udruge dragovoljaca iz posrnulog poduzeća Đuro Đaković - Alatnica iz Slavonskog Broda. Alatničari su prosvjedovali jer im vlada ne osigurava nesmetanu proizvodnju protugradnih raketa, nego ih kupuje u Srbiji. Aračić se vratio u 1991. i opet vidi agresorske rakete nad hrvatskim nebom, iako rastjeruju samo oblake.

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković je i ovoga tjedna uvjeravao novinare i javnost da je meso u Hrvatskoj zdravstveno ispravno, te da i sam jede hrenovke i parizer. Na novinarskoj konferenciji je pak dodao da njegovi gabariti nemaju veze s količnom hrane koju unosi u organizam, nego s njegovim podrijetlom. Čobanković je naime Srijemac, a tko je vidio Srijemca ispod 130 kilograma?

(Infopunkt/metro-portal)

17.09.2010. 17:39:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh