« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
IVO JOSIPOVIĆ

Izjava HDSSNB-a je udar na ustavno pravni poredak RH

Predsjednik Republike komentirao je izjavu predsjednika HDSSB-a Vladimira Šišljagića da njegova stranka ne priznaje odluku Vrhovnog suda u vezi s Branimirom Glavašem

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix )
Više o

Branimir Glavaš

,

presuda

,

HDSSB

,

Ivo Josipović

"Priznao on ili ne priznao, presuda je tu i ona je postala pravomoćna, prema tome njegov iskaz o tome ne znači puno, ali moram priznati, zabrinjavajuće je da čelnik jedne parlamentarne stranke ne priznaje odluku Vrhovnog suda. To je na neki način i udar na ustavno pravni poredak RH", kazao je Josipović u razgovoru za RTL televiziju, odgovarajući na pitanja novinara. Podsjetio je da u tom predmetu postoje i izvanredni pravni lijekovi, no da se presuda mora poštivati.

Na pitanje hoće li oduzeti odlikovanja osuđenom Branimiru Glavašu, ponovio je da će postupiti po zakonu. "Moram dobiti ovjerenu presudu, pa ću postupiti kako zakon nalaže", rekao je Josipović.

Na novinarski komentar da ako je prekršen pravni poredak zakon nalaže da odličja treba oduzeti, Josipović je rekao: "Ako zakon tako kaže, tako će i biti". Mi smo pravna država i zato se i moramo boriti, dodao je.

Na novinarski upit da komentira skromniju proslavu 15. godišnjice vojno-redarstvene akcije Oluja, Josipović je rekao da su u proslavi važne emocije ljudi i odnos prema određenom datumu. "Naše divljenje braniteljima ne iskazujemo količinom kuna koje ćemo potrošiti već emotivnim odnosom i poštovanjem koje iskazujemo prema braniteljima i cijelom Domovinskom ratu", poručio je. (hina/metro-portal)

04.08.2010. 20:58:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh