« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
61-GODIŠNJI GRK

Izgubio posao, upucao bivšeg šefa i uzeo dvoje ljudi za taoce

"On izgleda odlučan. Rekli su nam da ima dugova i da je to učinio zato što želi svoj posao natrag", rekao je jedan dužnosnik grčke policije

Fotografija vijesti
Više o

crna kronika

,

Grčka

Gubitak posla bio je očigledno pretežak jednom Grku za nositi se s novonastalom situacijom, zbog čega je iz prosvjeda pucao na svog bivšeg šefa i zaposlenika tvrtke, nakon čega je dvoje zaposlenika uzeo kao taoce, prenosi Hina.

Policija je okružila malu tvornicu na sjeveru Grčke gdje napadač, 61-godišnji otac dvoje djece, drži dva radnika kao taoce. Policija je rekla da taoci nisu ozlijeđeni.

Neimenovani muškarac je ustrijelio svoje bivše kolege iz lovačke puške probijajući se u tvornicu koja proizvodi kontejenre za otpad u gradu Komotiniju, rekla je policija. Komotini je jedan od krizom najteže pogođenih gradova u Grčkoj gdje je postotak nezaposlenih dostigao 21 posto i nastavlja rasti.

"On izgleda odlučan. Rekli su nam da ima dugova i da je to učinio zato što želi svoj posao natrag", rekao je jedan dužnosnik policije koji nije želio biti imenovan.

Dvoje ranjenih je hospitalizirano, jedan je ustrijeljen u nogu a drugi ima šrapnel u želucu, no nisu teže ranjeni. Pregovarač pokušava muškarca, koji je otpušten prije sedam mjeseci, uvjeriti da oslobodi taoce, dodala je policija.

01.03.2012. 19:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh