« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
TRENING I PREHRANA

Izgradite tijelo superheroja uz savjete poznatog trenera

Bobby Storm je trenirao Scarlett Johansson kada se pripremala za svoju ulogu u filmu Iron Man 2

(MWN/Getty Images)

Sviđaju vam se mišići Ryana Reynoldsa i tijelo Scarlett Johansson? Trener slavnih Bobby Storm osoba je kojoj se javljaju hollywoodske zvijezde kada žele izgubiti kilograme i izgledati zanosno. Bobby je, naime, poznat po tome da obične smrtnike može pretvoriti u prave superheroje.

„Dosljednost, ravnoteža i umjerenosti ključne su komponente uspješnog treninga, dok nagla i prekomjerna aktivnost dovodi do ozljeda i bolova", kaže Storm i dodaje: „Optimalni rezultati dolaze kad postignete sinergiju prehrane i vježbanja."

Storm je trenirao Scarlett Johansson kada se pripremala za svoju ulogu u filmu Iron Man 2, a trenutno radi s Blake Lively koja će glumiti u ekranizaciji stripa Green Lantern. „Osim što moraju nositi pripijene kostime, te cure moraju biti u stanju izvesti razne akrobacije i skokove. S njima najviše radim na izgradnji čiste snage", objašnjava Strom.  

Oblikovanje mišića umjesto bildanja

„Žene žele da im mišići izgledaju zategnuto i mršavo pa radimo vježbe u kojima moraju koristiti cijelu težinu tijela. Nije nam cilj povećati obujam i težinu mišića, važnije je da su lijepo oblikovani", tvrdi Storm. 

Trening se sastoji od sklekova na koljenima, preskakanja vijače, čučnjeva i vježbi s loptom.

 „Najviše radimo za mišiće nogu, gornjeg dijela tijela i trbuha. Idealan je tzv. kružni trening koji izdužuje mišiće i topi masne naslage. Sastoji se od ponavljanja iste vježbe 15 do 20 puta korištenjem laganih utega. Upravo smo tom metodom vježbanja Scarlett doveli u formu", kaže Storm.

Prehrana

Storm tvrdi da je manje važno što jedemo, a više kako jedemo: „Zamislite da vam je tijelo trkaći automobil - želite da bude lagano kako bi vozili brže - stoga u njega točite samo onoliko benzina koliko zaista treba."  

„Hrana je benzin za tijelo. Jedite samo onoliko koliko vam treba. Masnoća je zapravo hrana koju niste potrošili tijekom dana", objašnjava iskusan trener.

Najbolje rezultate stoga daje kontrolirana i redovita prehrana. Scarlett Johansson je , na primjer, jela male porcije svaka dva do tri sata sedam dana u tjednu kroz pet mjeseci tijekom kojih je svakodnevno i trenirala.

„Kao što sam napomenuo, važno je biti umjeren. Prekomjerna konzumacija zdrave hrane podjednako je štetna kao pretjerivanje s vježbanjem", upozorava Storm koji preporučuje namirnice s niskim glikemijskim indeksom.

Što jesti?Doručak: kaša, jaja, voće, jogurt

Ručak ili večera trebali bi se sastojati od kombinacije ugljikohidrata, proteina i povrća. Preporučuje se smeđa riža ili slatki krumpir uz ribu ili piletina sa špinatom, brokulom i keljom. Zeleno povrće je dobro jer sadrži kalcij i željezo.

Međuobrok: Male porcije lješnjaka, badema, oraha indijskog oraščića s jabukom i jogrutom.

Piše: Romina McGuinness/ Metro World News
26.05.2010. 10:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh