« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
UPLETEN I PENTAGON?

Izdan nalog za uhićenje osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea

Osnivača WikiLeaksa traže zbog navodnog silovanja i nasilnog ponašanja, a Assange sve demantira te poručuje da se radi o pokušaju diskreditiranja njega i WikiLeaksa od strane Pentagona

Julian Assange
Julian Assange (Wikipedia)
Više o

silovanje

,

Pentagon

,

nalog za uhićenje

,

WikiLeaks

,

Julian Assange

Švedsko pravosuđe izdalo je nalog za uhićenje Juliana Assangea, poznatog australskog hakera i novinara, osnivača WikiLeaksa. 39-godišnji Julian Assange sumnjiči se za silovanje, zlostavljanje i nasilno ponašanje, a sve se navodno dogodilo ovog ljeta u Švedskoj.

Iz švedskog pravosuđa poručuju kako Assange mora doći na informativni razgovor, te da nikako ne mogu doći do njega. Assange nije bio prisutan na saslušanju, a prema WikiLeaksu trenutno se nalazi u Velikoj Britaniji.

Odvjetnik Juliana Assangea, Björn Hurtig za Metro je negirao sve optužbe te poručio da nema komentara. Hurtig je negirao da se Assange skriva. "On je vrlo zauzeta osoba. Ne može se on tek tako skrivati."

Assangeov britanski odvjetnik Mark Stephens u priopćenju za medije preko Twittera je poručio kako je njegov klijent pristao na više informativnih razgovora tokom proteklih nekoliko mjeseci.

Metro je objašnjenje potražio i u WikiLeaksu, gdje su poručili kako oni nemaju veze s optužbama te da je to privatna stvar Juliana Assangea.

Ranije ovog mjeseca i sam Assange je poručio kako namjerava tužiti švedske vlasti zbog načina na koji se slučaj vodi. "Vrlo sam razočaran sa švedskim vlastima. Nekoliko mi je odvjetnika preporučilo tužbu."

Assange je u ispitivanju potvrdio sastanak s dvije žene, ali je demantirao ikakav prisilan odnos. Poručuju da su optužbe na njegov račun dio politike Pentagona koji pokušava na svaki način diskreditirati WikiLeaks zbog curenja informacija i dokumenata o ratu u Iraku i Afganistanu.

Piše: Anthony Johnston/MWN
20.11.2010. 14:42:29
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    imejenuzno
    20.11.2010. 22:23
    Julian Assange je zaposlenik NWO-a i sve te njegove objave idu u korist onih koji ga navodno napadaju. Oni ga napadaju sa optužbama za silovanje da bi mu srušili kredibilitet, a u stvari mu time stvaraju kredibilitet i time stvaraju kredibilitet onome što je objavio, a u stvari je to gomila nevažnih stvari ukomponirana u laž da je Iran teroristička oaza. Ahmadinedžad je također zaposlenik NWO-a i lansirat će ono što su mu dali, ali Julian Assange treba obaviti drugi zadatak, sve to prikazati kao nešto spontano, a ne namješteno.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh