« Hrvatska
objavljeno prije 3 godine i 11 mjeseci
ODLUČENO

Izbori su 5. srpnja

Za predstavljanje svojih programa biračima, odnosno za promidžbu, sudionici izbora za Hrvatski sabor, koji će se održati 5. srpnja, službeno će imati 15 dana

Odlučio jest, a sada ga čeka... što?
Odlučio jest, a sada ga čeka... što? (Arhiva)
Više o

izbori

,

Zoran Milanović

S obzirom na to da odluka predsjednika Republike o raspisivanju izbora stupa na snagu 2. lipnja, to znači da izborni rokovi teku od 3. lipnja.

Slijedom toga, 14-dnevni rok u kojemu političke stranke, neovisne liste i kandidati, moraju Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predati svoje liste istječe u ponoć, 16. lipnja.

DIP zatim ima rok od 48 sati, do ponoći, 18. lipnja, u kojemu treba objaviti zbirnu listu pravovaljanih listi i kandidatura, kad ju objavi, kreće službena izborna promidžba. Bude li čekao krajnji rok, izborna će promidžba krenuti s prvim minutama petka, 19. lipnja, a završit će u ponoć, 3. srpnja kada nastupa dvodnevna izborna šutnja uoči nedjeljnih parlamentarnih izbora.

Iako Hrvatska dnevno bilježi malo oboljelih od koronavirusa i ima dobre epidemiološke prilike, srpanjski će izbori zbog epidemije biti provedeni na ponešto drugačiji način od svih dosadašnjih. Na koji, definirat će Državno izborno povjerenstvo (DIP) s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo.

Više pojedinosti o tome moglo bi se saznati na konferenciji za novinare koju je DIP najavio za četvrtak.

20.05.2020. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh