« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
OPREZ!!

Izbjegnite ljetne glavobolje

Ljeti ima puno više razloga oko nas koji izazivaju glavobolje ili migrene nego u drugim dijelovima godine

Glavobolja je dosadna i bolna
Glavobolja je dosadna i bolna (Shutterstock)
Više o

glavobolja

,

ljeto

,

mučnina

,

lijek protiv glavobolje

,

gledanje u sunce

Migrene i glavobolje neugodne su nuspojave ljetnog doba, kada razloga za tu nesnosnu bol ima mnogo više nego u ostalim dijelovima godine. Za početak, problem je stalno škiljenje zbog jakog sunca, koje napreže mišiće lica i očiju, uzrokujući glavobolju.

Uz to, toplina iscrpljuje i može izazvati migrenu presporom proizvodnjom znoja koji treba sniziti temperaturu tijela. Ako se izložite suncu u pretjeranim količinama, ne gine vam sunčanica koja nosi glavobolju i mučninu, stoga, oprez!

Sunčane naočale su odlična zaštita od sunca i glavobolja jedino u slučaju da se radi o naočalama s polariziranim staklima koja štite od UV svjetla, stoga jeftilen varijante ne dolaze u obzir. Uz njih je gotovo pa obavezan šešir širokog oboda ili šilterica, no samo ona koju niste previše stegnuli.

Konjski rep omiljen je kod žena jer omogućava da i ne baš čista kosa djeluje uredno, a i koristan je za sunčanje leđa na plaži. No, ako ga prečvrsto stegnete, opet ste se doveli u situaciju da vam uzrokuje glavobolju.

Gazirana pića i ledene čajeva treba piti u umjerenim količinama jer su puni šećera i kofeina, koji je jedan od uzročnika migrena i glavobolja.

14.08.2012. 15:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh