« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
NOVI ALBUM

Izašao novi album Morcheebe

Novi album zove se "Blood Like Lemonade", a na njemu se grupi vratila i originalna pjevačica Skye

morcheeba
morcheeba (Menart)
Više o

Morcheeba

,

novi album

,

slijepa naša

Novi materijal Morcheebe je na ovome albumu ponovno obogaćen  glasom  pjevačice Skye Edwards. Osebujna Sky vratila se Paulu i Rossu Godfreyu kako bi snimili još jedan album u petnaestogodišnjoj  karijeri.

Skye se okušala u solo karijeri, a pjevačice koje su došle nakon nje, ipak nisu zadovoljile visoke kriterije ostatka grupe.

Godinama su tražili ovaj album  - temeljen je na zvuku njihovih ranijih klasika  poput Who Can You Trust? i Big Calm koji su odveli na nova egzotična mjesta.

"Uvijek smo mislili kako ćemo ponovno raditi sa Skye. Kada smo napravili prva četiri albuma, znali smo da je to magična formula.  Nakon nekog vremena smo poželjeli pauzu, Sky je željela snimiti svoj solo album jer raditi u bandu može biti malo ograničavajuće. Prije šest mjeseci  sam došao kod nje u London, predložio joj da se ponovno okupimo i razgovarali smo o novom albumu"-  rekao je Ross, napominjući kako se Sky svidjela ideja i neke stvari koje su Paul i on već napisali, kemija se ponovno dogodila, a rezultat je ovaj odličan album.

"Na solo albumima sam sama pisala stihove, a kad sam u Morcheebi, trebam samo napraviti melodiju u čemu sam uistinu dobra, a stihove prepuštam Paulu. Ponekad me pita kako vizualiziram pjesmu, imam li neku priču i onda on napiše stihove vezane uz priču" - kaže Skye.

Album je najavljen pjesmom Even Though. Pjesma je inspirirana intervjuima astronauta, a zvuk disanja u pjesmi je zapravo disanje astronauta u njegovoj kacigi.

Popis pjesama:

Crimson
Even Though
Blood Like Lemonade
Mandala
I am The Spring
Recipe for Disaster
Easier Said Than done
Cut to the Bass
Self Made Man
Beat of the Drum

Pripremite se uz nove pjesme za nastup Morcheebe na T-Mobile INmusic Festivalu 21-23. lipnja na zagrebačkom Jarunu!

09.06.2010. 11:16:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh