« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Zaboravljena tradicija

Izabrano najljepše pismo u 2009.

Autorima najljepših pisama izabranih u sklopu natjecanja mladih za najljepše pismo u 2009. danas su dodijeljene nagrade i priznanja u sjedištu Hrvatske pošte

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Hrvatska pošta

,

najljepše pismo

Natječaj mladih za najljepše pismo organizira Hrvatska pošta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, a pod pokroviteljstvom Svjetske poštanske unije (UPU) koja to natjecanje provodi još od 1971. prema strogo utvrđenim pravilima i u kojem sudjeluju milijuni djece diljem svijeta.

Svake godine UPU odabire novu temu na koju sve poštanske uprave u svijetu provode natječaj. Natjecatelji su ove godine trebali napisati pismo u kojem će objasniti kako humani radni uvjeti mogu poboljšati kvalitetu života.

Nagradu u Hrvatskoj dobila je Lorena Šimunić, učenica IV. razreda II. osnovne škole "Čakovec" iz Čakovca. Hrvatska pošta nagradila je autoricu i njezin razred, jednodnevnim izletom po slobodnom izboru na području Hrvatske.

Uručenje nagrada autorima najljepših pisama povezano je s Danom Hrvatske pošte i Svjetskim danom pošte koji se obilježava u spomen na osnivanje Svjetske poštanske unije, jedne od najstarijih međunarodnih organizacija. Izaslanici 22 države 9. listopada 1874. potpisali su tzv. Bernski ugovor, kojim je ustanovljena konvencija o međunarodnom poštanskom prometu.

Dan Hrvatske pošte obilježava se 10. listopada jer je na taj dan 1990. osnovano javno hrvatsko poštansko i telekomunikacijsko poduzeće. (Hina/Metro-portal)

12.10.2009. 16:39:55
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    bajrami sanjin
    10.04.2013. 20:58
    volim te
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh