« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
KRIZNI MANAGEMENT

Izabrana nova uprava Pevec Grupe

Stanje u Pevecu, od kojeg ovisi 2.500 zaposlenika, još ukazuje na mogući stečaj, a nastavak poslovanja ovisi o namirenju dugova

Zdravko Pevec
Zdravko Pevec (Neja Markičević/Cropix)
Više o

Pevec

,

Vladimir Šelebaj-Sellier

,

Danijel Pevec

,

Pevec Grupa

Pevec Grupa danas je izvijestila da je, na inicijativu najvećih vjerovnika i u dogovoru s vlasnicima, imenovala novu Upravu na čijem je čelu Vladimir Šelebaj-Sellier. Drugi član Uprave je Danijel Pevec, navodi se u priopćenju.

Dodaje se da će konzultantska kuća KPMG, koja je do sada radila na planu restrukturiranja Pevec Grupe nastaviti davati podršku grupi i novoj Upravi kroz usluge interim managementa.

Iz Peveca ističu da "novi krizni management ima prije svega zadatak postići čvrste dogovore s vjerovnicima i dobavljačima, vratiti povjerenje kupaca i stabilizirati poslovanje".

"Na žalost, stanje u Pevec Grupi ukazuje i na mogući stečaj, koji će nova Uprava uz gore navedene dogovore pokušati spriječiti. Glavni preduvjet za nastavak poslovanja biti će prihvaćanje sporazuma o namirenju duga od strane najvećeg broja vjerovnika koji će na taj način dati podršku procesu restrukturiranja na novim osnovama", ističe se u priopćenju.

Napominje se kako o Pevec Grupi ovise 2.500 zaposlenika i njihove obitelji i više od 1.600 dobavljača, poslovnih partnera i vjerovnika čiji interesi će se pokušati maksimalno zaštititi. (hina/metro-portal)

16.10.2009. 20:34:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh