« Film
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

'Iza stakla' stiže u kina 30. listopada

Novi film Zrinka Ogreste osvojio je nagradu publike na Motovun film festivalu

Fotografija vijesti
Više o

Zrinko Ogresta

,

'Iza stakla'

,

domaći film

,

premijera filma

,

novi film Zrinka Ogreste

Film "Iza stakla" Zrinka Ogreste, priča u kojoj se dinamikom mnogih i likovima prividno povezanih događaja ocrtava ljubavni trokut jednog muškarca i dviju žena, nakon večerašnje premijere u Zagrebu igrat će u kinima diljem Hrvatske.

Redatelj filma Zrinko Ogresta za svoj novi film kaže da je komorna ljubavna drama koja propituje bračne i izvanbračne odnose.

"To je tema koja je rijetka u suvremenom hrvatskom filmu, a iako je film intimistički intoniran, već je imao uspjeha u inozemstvu i na domaćim filmskim festivalima", izjavio je Ogresta.

Svakodnevno dobivamo pozive za inozemne filmske festivale, i nadam se da će "Iza stakla" ponoviti uspjeh mog prethodnoga filma "Tu" koji je prikazan na svim kontinentima, dodao je.

Ogresta nije siguran hoće li film polučiti interes kod nepredvidljive hrvatske publike, no, drži da bi, iako je ozbiljan, gledateljima mogao biti zanimljiv, jer govori o svima bliskoj temi, koja je ispričana na dinamičan i osobit način.

Po njegovim riječima, u odnosu na dosadašnje filmove, razlikuje se po intimističkom pristupu u obradi teme i pročišćenosti od aktualnog društvenog konteksta.

Film je svjetsku premijeru imao u srpnju na festivalu u Karlovym Varyma, gdje je bio u konkurenciji za Kristalni globus. Pozvan je i u konkurenciju festivala u Kairu, još jednog filmskog festivala A kategorije, koji će se održati krajem studenoga.

Zlatna arena 

Na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, Jadranka Đokić je osvojila Zlatnu arenu za najbolju glavnu žensku ulogu, Davorin Gecl za kameru, a film je dobio i nagradu žirija mladih filmofila. Na festivalu u Motovunu film je proglašen najboljim po izboru publike.

U filmu glume još Leon Lučev, Daria Lorenci, Anja Šovagović-Despot, Božidarka Frait, Nina Violić, Dara Vukić, Boris Svrtan, Krešimir Mikić, Bojan Navojec, Trpimir Jurkić. Scenarij su napisali Zrinko Ogresta i Lada Kaštelan, montažeri su Josip Podvorac i Vladimir Gojun, a producenti Interfilm i HRT. (hina/metro-portal)

29.10.2008. 10:21:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh