« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ZORAN VINKOVIĆ:

Iza skidanja mog imuniteta stoje vrh HDZ-a i Mladen Bajić

Interes HDZ-a je prikazati hrvatskoj javnosti i građanima da smo svi mi lopovi, da lopova nema samo u HDZ-u, nego i u SDP-u, rekao je Vinković

Zoran Vinković
Zoran Vinković (sabor.hr)
Više o

HDZ

,

Sabor

,

SDP

,

DORH

,

Mladen Bajić

,

skidanje imuniteta

,

Zoran Vinković

Saborski zastupnik SDP-a i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković rekao je danas kako iza skidanja njegova zastupničkog imuniteta "stoji vrh HDZ-a sa svojim sluganom, glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem i Državnim odvjetništvom (DORH)".

"Interes HDZ-a je prikazati hrvatskoj javnosti i građanima da smo svi mi lopovi, da lopova nema samo u HDZ-u, nego i u SDP-u", rekao je Vinković na konferenciji za novinare u Đakovu.

"Zahvaljujem Državnom odvjetništvu što sam se - samo jer sam koristio svoje pravo, a to je zastupničko pravo na naknadu putnih troškova - našao u krugu ubojica, silovatelja, kriminalaca i pljačkaša", naveo je. Dodao je kako je i prije izjavljivao da se nikada ne bi krio iza imuniteta te da je spornih 17.000 kuna, koje je naplatio "na ime putnih troškova" za odlazak na saborske sjednice, zatim uplatio u državni proračun.

"Nisam to učinio da bih priznao navodnu krivnju, nego da bih pokazao da mi novac ne znači ništa", istaknuo je Vinković.

"Pozivam DORH da istraži tko je i kako išao na predizborne skupove službenim vozilima vlade i Sabora te tko je njima privatno putovao u inozemstvo. Pozivam Mladena Bajića da provjeri putovanja Vladimira Šeksa službenim vozilima u prijašnjim predizbornim kampanjama, ili za njega postoje jedna, a za ostale sasvim druga pravila", Zoran Vinković

Rekao je da je na sjednice išao službenim i privatnim automobilom, no, kako je dodao, "očito previdom lokalnog HDZ-a, koji je sve to i počeo, obračunati su mu troškovi za korištenje službenog automobila grada i za vrijeme kada nije bio gradonačelnik" (od kraja 2008. do svibnja 2009.).

Poručio je da neće bježati iz zemlje pa "moli druga Bajića da se brani sa slobode".

Vinković je najavio privatnu tužbu protiv, kako je rekao, svih odgovornih za taj slučaj.

Hrvatski sabor danas je SDP-ovu zastupniku Zoranu Vinkoviću skinuo zastupnički imunitet te ga Državno odvjetništvo sada može kazneno goniti zbog sumnje da je protupravno naplatio putne troškove.

Državno odvjetništvo Vinkovića sumnjiči za kazneno djelo prijevare u službi, to jest da je kao đakovački gradonačelnik na sjednice Sabora dolazio službenim automobilom, a putne troškove prikazivao kao da dolazi privatnim automobilom, čime je Sabor oštetio za 17.000 kuna. (hina/metro-portal)

29.01.2010. 16:45:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh