« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Islamski vrtić u Zagrebu

U sklopu Islamskog centra sad postoji vrtić 'Jasmin', a otvoren je za svu djecu.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Igor Sambolec, CROPIX)
Više o

islamski vrtić

U Islamskom centru u Zagrebu danas je otvoren vrtić "Jasmin", podružnica Dječjeg vrtića Milana Sachsa, koji će moći primiti 60-ak djece u tri odgojne skupine, a u koji je Grad Zagreb uložio 577 tisuća kuna.

Vrtić je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ali sam čin otvaranja prepustio je petogodišnjem dječaku, polazniku vrtića.

Bandić je istaknuo da otvaranjem vrtića svjedočimo europski, civilizacijski Zagreb te da demokracija nije samo papirnata riječ, već se ona primjećuje u praksi.

"Mi u Zagrebu ne deklariramo nego živimo demokraciju, živimo zajedništvo i živimo u toleranciji", istaknuo je Bandić. Naglasio je kako će mu biti drago što će u vrtiću biti djeca različite boje i imena, jer bogatstvo je u različitosti.

Predsjednik Mešihata Muftija Ševko ef. Omerbašić istaknuo je da je "za Islamsku zajednicu u Zagrebu i Hrvatskoj to značajan datum, početak jedne nove aktivnosti".

Na temelju Ugovora Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport i Medžilisa Islamske zajednice u Zagrebu, Grad Zagreb je, u sklopu Islamskog centra, uredio prostorije za tri odgojne skupine djece, u što je uloženo 577.000 kuna. Vrtić, koji se prostire na 380 četvornih metara, može koristiti polivalentnu dvoranu i vanjski prostor, koji je uredila Islamska zajednica. U "Jasminu" će se provoditi hrvatski nacionalni program odgoja i naobrazbe djece prema Programskom usmjerenju odgoja i naobrazbe djece predškolske dobi.

04.09.2008. 14:20:24
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    jasminka
    16.08.2013. 16:37
    Poštovani jako mi se sviđa vaš svagdašnji rad.Oduševljena sam islamom,znam govoriti i čitati arapski,živjela sam u siriji 30.god.
    Zanima me dali bih mogla dobiti neki posao kod Vas u zajednici,pošto sam došla iz Sirije i nemam nikakav prihod,Imam petero dijece,odrasle.Jako bi me veselilo da me prihvatite u vašu zajednicu.Ja sam udovica,55godina.Moje najdublje poštovanje.

    Al Salamu Aleikom!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh