« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
NJEGOVO PRAVO

Ivo Sanader tražio zaštitu od EU

Paul Vandoren potvrdio je da je bivši premijer poslao pismo predsjedniku Europske komisije, ali to Bruxellesu nije prioritet

Ivo Sanader
Ivo Sanader (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Ivo Sanader

,

Jose Manuel Barroso

,

Paul Vandoren

Šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren potvrdio je da je u kabinet predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa stiglo pismo bivšega hrvatskog premijera Ive Sanadera u vrijeme dok je predsjednik Europske komisije sudjelovao na summitu čelnika zemalja G20 u Seulu.

Vandoren je to izjavio za Hrvatski radio, a njegova izjava prenesena je u večerašnjem središnjem Dnevniku HTV-a gdje je rečeno kako je Vandoren napomenuo da to pismo predsjedniku EK-a nije bio prioritet te da će se o njemu razgovarati tek za nekoliko dana.

"Bivši premijer Sanader zaključio je da treba informirati lidere kojima je pisao", izjavio je Vandoren dodajući da je to "Sanaderovo pravo, njegov izbor" te da ne može reći ništa više od toga. "Mi se zauzimamo za pravdu u društvu. Ako postoje ozbiljne indicije o kršenju zakona onda se svi slučajevi moraju istražiti, ali to nije pitanje političke motiviranosti", rekao je Vandoren.

Novinari su Vandorena u srijedu, na predstavljanju izvješća o napretku Hrvatske, pitali o Sanaderovoj tvrdnji da je žrtva političkih progona na putu Hrvatske u EU, o čemu je Sanader navodno pisao Europskoj komisiji i veleposlanicima EU-a u Zagrebu. Vandoren je tada rekao da ta pisma nije vidio te da Europska komisija nije potvrdila primitak.

"Čuo sam da je poslao i Barrosu, ali Bruxelles nije potvrdio primitak". Tada je rekao kako može samo citirati riječi premijerke Jadranke Kosor "nitko ne može biti iznad zakona" te objasnio kako sve institucije moraju odraditi svoj posao. (hina/metro-portal)

14.11.2010. 22:24:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh