« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
atentat u vlaškoj

Ivo Pukanić poginuo u eksploziji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

eksplozija

,

Ivo Pukanić

,

ubijen Ivo Pukanić

,

auto bomba Ivo Pukanić

,

bomba pukanić

,

poginuo Ivo Pukanić

,

ubojstvo Pukanića

Nešto nakon 18 sati gradom se razlegla snažna eksplozija. Utvrđeno je da je eksplodirao automobil u dvorištu redakcije Nacionala.

Prema HTV-u, u automobilu su u trenutku eksplozije bili vlasnik Nacionala Ivo Pukanić i marketinški stručnjak Niko Franić koji je surađivao s Nacionalom, a u eksploziji je ranjena još jedna osoba.

Radio 101 je javio da su nakon eksplozije novinari izletjeli iz redakcije u panici, a ubrzo je na mjesto događaja stigla policija i Hitna pomoć. Na mjesto eksplozije ubrzo su stigli ministar policije Tomislav Karamarko i v.d. ravnatelja policije Vladimir Faber.

Snimke koje je upravo prikazao HTV pokazuju da je bomba postavljena pod Lexus Ive Pukanića, a novinar Nacionala Plamenko Cvitić potvrdio je HTV-u da je Pukanić bio u automobilu.

Centar grada potpuno je blokiran, a na mjesto događaja stigli su gradonačelnik Milan Bandić i glasnogovornik ravnateljstva policije Krunoslav Borovec koji još uvijek nema ništa određeno za objaviti javnosti, ali je najavio brzinsku tiskovnu konferenciju u 19.50 pred PU Zagrebačkom.

Molim vas pustite me da prođem, gdje je on, gdje je?! zapomagala je Sina Karli.Borovec nije dao previše informacija okupljenim novinarima, na upite da li je Pukanić bio štićen i je li primao kakve prijetnje zadnjih dana odgovorio je da mora provjeriti. Pozvao je građane da daju sve informacije koje bi mogle pomoći u istrazi, a svjedoci se trenutno obrađuju te su zadržani svi polaznici Visoke novinarske škole koji su se našli u obližnoj zgradi. Nova tiskovna konferencija najavljena je za 22 sata.

"Nakon eksplozije iz dvorišta je istrčao muškarac sa šiltericom na glavi koji nije gledao ni lijevo niti desno" izjavila je prodavačica iz obližnjeg dućana.Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka za HTV je izjavio da je ovo još jedan strašan događaj i da novinari nisu ovako ginuli od rata, pozvavši nadležne organe da zaustave nasilje.

Pukanić je još u travnju ove godine objašnjavao novinarima na koji se način sam obračunao sa svojim napadačem koji ga je, prema njegovim riječima, pokušao likvidirati hicima u glavu u Ilici ispred njegova stana.

Tada je Ivo Pukanić uspio izbjeći hitac koji je završio u staklu obližnje trgovine, a što se točno dogodilo i tko je pucao te večeri nije se do kraja razjasnilo. Špekuliralo se tada o tome koliko u Pukanićevim tvrdnjama ima istine, također se nagađalo kako se pokušaj likvidacije dogodio isti dan kada je Pukanić u Policiju prijavio iznuđivanje.

 

Javnosti se obratio i predsjednik Mesić, inače blizak prijatelj Ive Pukanića, koji je sazvao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost sutra u 10 sati, a na nju je pozvao i predstavnike parlamentarnih stranaka. 

Mesić je u svojoj izjavi pozvao sve građane da se odupru mafiji. Javnosti se obratio i premijer Sanader koji je bio vidno zbunjen i nepripremljen, ali i uzrujan, povezao je ove događaje i s oblikom terorizma. 'Nećemo dopustiti da Hrvatska postane Bejrut' kazao je Ivo Sanader.

Zoran Milanović nazvao je Sanadera i stavio mu se na raspolaganje, istakavši u izjavi za medije da nije vrijeme za podjele nego za odlučnu akciju. 

Pavle Kalinić, gradski šef za krizne situacije izjavio je da je eksploziv vjerojatno bio postavljen na motor koji je bio parkiran kraj Pukanićevog Lexusa.

23.10.2008. 19:11:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh