« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina
BANJA LUKA

Ivo Josipović je osoba godine u BiH

Bolje imati dobrog susjeda nego najbolju ogradu, izjavio je hrvatski predsjednik na proglašenju za osobu godine Nezavisnih novina

Ivo Josipović
Ivo Josipović (Cropix)
Više o

Ivo Josipović

,

osoba godine

,

Nezavisne novine

,

Željko Kopanja

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je u Banja Luci nagradu Nezavisnih novina za osobu 2010. godine. Primivši nagradu osobito se zahvalio Željku Kopanji, vlasniku Nezavisnih novina i dugodišnjem novinaru koji je zbog svog zalaganja za suživot i pisanja o tome prije desetak godina stradao u eksploziji podmetnute bombe i izgubio obje noge. Također se zahvalio na mogućnosti da se na jednom mjestu okupe predstavnici svih naroda koji žive u BiH te predstavnici zemalja regije i veleposlanici brojnih zemalja

Josipović je govorio o strašnoj prošlosti ovih prostora, pa i u posljednjim ratovima, napomenuvši kako su neki zločini procesuirani a neki nisu i naglasio nužnost da se svi zločini kazne a svaka žrtva dobije sućut i poštovanje. Govoreći o suradnji u regiji, citirao je poslovicu koja kaže da je "bolje imati dobrog susjeda nego najbolju ogradu".

"Želim da imamo najbolje susjede, najbolje prijatelje i da jednog dana svi zajedno budemo u Europskoj uniji kao partneri i suradnici", kazao je Josipović pred oko 300 nazočnih na svečanosti dodjele. "Sve ono što želim za pripadnike svojeg naroda i za svoju zemlju, Republiku Hrvatsku, isto tako želim i za pripadnike drugih naroda, za BiH, Srbiju, Crnu Goru, za sve zemlje u ovoj regiji", rekao je Josipović.

Osim nagrade za osobu godine, Josipović je dobio na dar sliku, simbol grada Banja Luke - list kestena i novčanu nagradu u vrijednosti od dvije tisuće konvertibilnih maraka (oko 7.400 kuna) koju je odmah donirao dječjoj klinici kliničkog bolničkog centra u Banja Luci kako bi taj novac "poslužio djeci kojoj je zaista potreban". (hina/metro-portal)

06.12.2010. 23:17:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh