« Skijanje
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Ivica opet bez bodova, Svindal povećao vodstvo

Zadnji SG sezone donio je Svindalu mali Kristalni globus

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Ivica Kostelić

,

Aksel Lund Svindal

,

Benjamin Raich

,

Werner Heel

,

super G aare

Nakon superveleslaloma situacija na ljestvici ukupnog poretka najboljih svjetskih skijaša sugerira da je Ivica Kostelić ostao tek kandidat za treće mjesto u ukupnom poretku. Objektivno, ispuštene dvije pobjede u superkombinaciji i problemi s leđima zbog kojih je propustio Svjetsko prvenstvo udaljili su ga od prvog mjesta i promovirali Raicha i Svindala u jedine konkurente za osvajanje Kristalnog globusa u ukupnom poretku.

Sjajan tehničar Raich tek dolazi na svoje discipline, u veleslalomu je definitivno konstantniji od Ivice i bori se za veliki globus, a u slalomu je nešto slabiji, no ne treba zaboraviti da je u toj disciplini također odličan.

Svindal je gotovo maksimalno iskoristio prva dva dana finala sa 180 bodova u dvije vožnje, Cuche ipak nije na toj razini jer se očito ispuhao s dva zlata na Svjetskom prvenstvu. Norvežanin ove godine još nije osvojio niti jedan bod u slalomu, dok u veleslalomu drži visoko peto mjesto ukupnog poretka, tako da niti njegova ukupna pobjeda nije daleko. Cuche je vodeći u ukupnom poretku veleslaloma, što je dodatno opterećenje Ivici koji mora slalom odraditi maksimalno kako bi bio brončani u ukupnom poretku.

Rasplet u super G-u donio je mali globus Svindalu, koji je pretekao Maiera čija je vožnja bila previše opterećena greškama zbog mogućeg ulaska u povijest sa šestim malim Kristalnim globusom u istoj disciplini.

Svindal sada u ukupnom poretku ima 1009 bodova, Raich je drugi s 907 bodova, Cuche na trećem mjestu ima 859 bodova, dok je Ivica i dalje na 837.

12.03.2009. 10:23:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh