Metro-portal.hr

objavljeno 12.03.2009. 10:23:10

Ivica opet bez bodova, Svindal povećao vodstvo

Zadnji SG sezone donio je Svindalu mali Kristalni globus

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Nakon superveleslaloma situacija na ljestvici ukupnog poretka najboljih svjetskih skijaša sugerira da je Ivica Kostelić ostao tek kandidat za treće mjesto u ukupnom poretku. Objektivno, ispuštene dvije pobjede u superkombinaciji i problemi s leđima zbog kojih je propustio Svjetsko prvenstvo udaljili su ga od prvog mjesta i promovirali Raicha i Svindala u jedine konkurente za osvajanje Kristalnog globusa u ukupnom poretku.

Sjajan tehničar Raich tek dolazi na svoje discipline, u veleslalomu je definitivno konstantniji od Ivice i bori se za veliki globus, a u slalomu je nešto slabiji, no ne treba zaboraviti da je u toj disciplini također odličan.

Svindal je gotovo maksimalno iskoristio prva dva dana finala sa 180 bodova u dvije vožnje, Cuche ipak nije na toj razini jer se očito ispuhao s dva zlata na Svjetskom prvenstvu. Norvežanin ove godine još nije osvojio niti jedan bod u slalomu, dok u veleslalomu drži visoko peto mjesto ukupnog poretka, tako da niti njegova ukupna pobjeda nije daleko. Cuche je vodeći u ukupnom poretku veleslaloma, što je dodatno opterećenje Ivici koji mora slalom odraditi maksimalno kako bi bio brončani u ukupnom poretku.

Rasplet u super G-u donio je mali globus Svindalu, koji je pretekao Maiera čija je vožnja bila previše opterećena greškama zbog mogućeg ulaska u povijest sa šestim malim Kristalnim globusom u istoj disciplini.

Svindal sada u ukupnom poretku ima 1009 bodova, Raich je drugi s 907 bodova, Cuche na trećem mjestu ima 859 bodova, dok je Ivica i dalje na 837.

12.03.2009. 10:23:10
http://metro-portal.hr/ivica-opet-bez-bodova-svindal-povecao-vodstvo/15629/