« Skijanje
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
KITZBÜHEL

Ivica Kostelić sedmi, Natko Zrnčić-Dim deseti na Hahnenkammu

Ivica je startao 32. i za vodećim Didierom Cucheom kasnio 97 stotinki dok je Natko startao 46. i za vodećim kasnio 1.23 sekunde

(Getty Images)
Više o

Ivica Kostelić

,

Kitzbühel

,

Natko Zrnčić Dim

,

svjetski kup za skijaše

,

Hahnenkamm

Hrvatski skijaši Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim ostvarili su sjajne rezultate na 70. izdanju "Hahnenkamma", spusta u Kitzbühelu na legendarnoj stazi Streif kojeg se smatra najvećom utrkom Svjetskog kupa. Ivica je osvojio sedmo, a Natko 10. mjesto što su za obojicu najbolji rezultati u spustu.

Dosadašnji Kostelićev najbolji rezultat u klasičnom spustu bilo je osmo mjesto iz Chamonixa 2008. godine, dok je Natko prošle godine na istom mjestu bio 18.

Da bi obojica mogli ostvariti zapažene rezultate u Kitzbühelu pokazivali su njihovi rezultati s treninga, no nitko nije niti sanjao kako bi mogli imati dvojicu skijaša među prvih deset. Ivica je startao s brojem 32. i na koncu je kasnio 97 stotinki sekunde za pobjednikom Švicarcem Didierom Cucheom. Natko je imao startni broj 46., a njegov zaostatak za pobjednikom iznosio je 1.23 sekunde. Sjajni rezultati hrvatskih skijaša važni su i zbog sutrašnjeg slaloma koji će se bodovati i za kombinaciju sa spustom.

Za Cuchea je ovo bila treća pobjeda na spustu u Kitzbühelu, te druga u posljednja dva dana, nakon što je u petak slavio u superveleslalomu. Do sada je to uspjelo samo dvojici skijaša - Hermannu Maieru (2001) i Stephanu Eberharteru (2002). Švicarac je postao i najstariji pobjednik na Streifu sa 35 godina i 5 mjeseci, prestigavši dosadašnjeg rekordera Eberhartera (34 godine i 11 mjeseci). Za jednu od senzacija dana pobrinuo se Slovenac Andrej Šporn osvojivši drugo mjesto, dok je treći bio Talijan Werner Heel.

U ukupnom poretku svjetskog kupa i dalje vodi Švicarac Carlo Janka sa 793 boda, drugi je Austrijanac Benjamin Raich sa 743 boda, dok je treći Cuche sa 726 bodova. Kostelić se popeo uza jedno mjesto i dada je sedmi sa 429 bodova, dok je Natko načinio skok za devet mjesta i sa današnjih 26 bodova probio se na 31. poziciju sa ukupno 149 bodova. (hina/metro-portal)

23.01.2010. 13:53:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh