« Skijanje
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
CAR, LEGENDA I NAJVEĆI!!!!!

Ivica Kostelić osvojio veliki Kristalni Globus

San obitelji Kostelić je ispunjen, nakon trostrukog slavlja Janice i Ivica je postao ukupni pobjednik Svjetskog kupa u skijanju

Ivica Kostelić, ukupni pobjednik Svjetskog kupa u skijanju
Ivica Kostelić, ukupni pobjednik Svjetskog kupa u skijanju (Facebook)
Više o

skijanje

,

Ivica Kostelić

,

spust

,

Kvitfjell

,

pobjednik Svjetskog kupa

Činilo se nemogućom misijom u nevjerojatno jakoj konkurenciji svjetskih skijaša, no Ivica Kostelić, zagrebački dečko koji je prve korake na skijama radio na Cmroku i Sljemenu postao je ukupni pobjednik Svjetskog kupa u skijanju!

Drugi spust u Kvitfjelu, gjde je u zadnje 4 godine ukupno osvojio 4 boda, donio je Ivici  mjesto, koje je uz potpuni podbačaj glavih konkurenata, Aksela Lunda Svindala i Sylvana Zurbriggena i nedovoljno dobar plasman drugog u ukupnom poretku Didiera Cuchea bilo dovoljno za teoretsku pobjedu u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Na kraju je Ivica osvojio 11 bodova, Cuche 36, što razliku pred posljednjih pet utrka Svjetskog kupa čini nedostižnu prednost od 519 bodova u korist Ivice.

Dani na glečerima u šatoru, uz špek i luk i ostatak mamine kuhinje, kombinirani sa nevjerojatno sumanutim treninzima ljeti na Mljetu iznjedrili su pobjednika! Nakon malog Globusa u slalomu, naslova svjetskog prvaka u slalomu, srebrnih medalja na Olimpijadi Ivica je ostvario nevjerojatno postignuće, osvojivši ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu s prednošću koja će na kraju iznositi jaaako puno.

Legendi iz Nove Vesi, s trenutnom adresom u Gračanima treba skinuti kapu, jer ne postoji skijaš u povijesti koji je tijekom najgoreg i najnapornijeg mjeseca, siječnja, osvojio nevjerojatnih 999 bodova, prestigavši sve konkurente i nabivši im komplekse koji su se u ostatku sezone jasno vidjeli.

Ukratko, hrvatski sport dobio je još jedno ostvarenje koje je teško usporedivo s bilo čime, dobili smo muškog pobjednika Svjetskog kupa u skijanju, zagrebačkog dečka koji je imao tatu s vizijom i sestru kao pomoć tijekom cijele sezone. Kapa dolje, Kostelići, to što ste postigli usporedivo je sa svim najvećim uspjesima hrvatskog sporta.

Usput, na predzadnjem spustu sezone pobijedio je austrijski veteran Michael Walchofer, drugo je mjesto pripalo Slovencu Andreju Jermanu, a treće Švicarcu Ambrosiju Hoffmanu.

U ukupnom poretku spusta vodi Walchofer s 14 bodova prednosti pred Cucheom i 79 bodova ispred Klausa Krolla.

12.03.2011. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh