« Skijanje
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
VICEPRVAK

Ivica Kostelić: Doći će i ta pobjeda na Sljemenu

Znao sam da će Myhrer slaviti čim sam vidio kako je postavljena druga vožnja, rekao je Kostelić nakon sljemenske utrke

Ivica Kostelić
Ivica Kostelić (Facebook)
Više o

muški slalom Sljeme

,

Ivica Kostelić

Ovo je bila jedna od rijetkih utrka u kojoj sam obje vožnje vozio bez ijedne pogreške, rekao je Ivica Kostelić nakon što je po treći puta doskijao do drugog mjesta na Sljemenu, prenosi Hina. 

>>Sljeme: Ivici pobjeda pobjegla za 10 stotinki, Myhrer snježni kralj

"Ja zbilja rijetko napravim i jednu vožnju bez greške, a sada sam napravio dvije, na Sljemenu, pred svojom publikom, a čak mi je otac Ante, koji uvijek ima zamjerke, nije rekao ništa. Vjerojatno bi mi bilo lakše da sam napravio grešku i bio drugi. Dvije godine zajedno za pobjednicima zaostajem ukupno 15 stotinki i tu već možemo spominjati i faktor sreće", kazao je Ivica, koji je nakon prve vožnje prognozirao pobjedu Myhrera.

"Znao sam da je Myhrer jedan od favorita, a kada sam vidio kako je postavljena druga vožnja kazao sam da će pobijediti. Lagana staza, bez imalo zamki, brza i jednostavna savršeno je odgovarala Šveđaninu. Ovakve staze postaju problem Svjetskog kupa u slalomu jer velike nacije rijetko eksperimentiraju, njihovi postavljači su konzervativni i većina tih staza je zapravo dosadna i za same gledatelje", kazao je Kostelić o stazi koju je u drugoj vožnji postavio Talijan Theolier. No, Ivica je bio puh hvale za organizatore koji su sjajno pripremili stazu, unatoč jako toplom vremenu.

"Svaka čast svima koji su radili na stazi, ovo je bila jedna od najboljih i najuzbudljivijih sljemenskih utrka. Ja moram biti na kraju i zadovoljan s tih 80 bodova jer je na meni ovdje neviđen pritisak. Lako je Austrijancima u Schladmingu kada im barem petorica mogu pobijediti, a ja na Sljemenu svaki puta sam nosim teret nadanja 25.000 gledatelja, novinara i svih onih koji od mene očekuju pobjedu. Teško je ostati miran u takvim okolnostima i zato sam ponosan na sebe. Neću uvijek biti drugi, doći će i ta pobjeda", zaključio je Kostelić.

06.01.2011. 22:17:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh