« Skijanje
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Ivica izgubio sve, Grangeu mali Globus

Ivica četvrti ukupno, drugi u slalomu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Ivica Kostelić

,

Aksel Lund Svindal

,

Benjamin Raich

,

slalom aare

Benjamin Raich pokazao je da je opterećenje bilo preveliko. Krenuo je izuzetno oprezno, pokušavajući samo doći do cilja jer Svindal nema prevelike šanse za osvajanjem bodova u današnjem slalomu. No, ipak nije izdržao, panika zbog greške upravo ga je natjerala na haklanje 40-ih vrata nakon 35 sekundi i ispadanje. Jednako tako prošao je i Svindal, no njegovo izletanje sigurno je posljedica slavlja.

Tako je Svindal osvojio veliki Kristalni globus s dva boda prednosti, bez potrebe da uopće starta. Što se tiče borbe za mali Kristalni globus u slalomu, Jean Baptiste Grange je odvozio prilično rezervirano i zaostao više o sekunde za vodećim Moelggom, Herbst je zakasnio još i više, a Pranger je iza Ivice, koji ima pola sekunde prednosti pred Grangeom i isto toliko zaostatka za vodećim.

Ivica je odvozio sigurno i brzo, s ipak malom rezervom, što je bilo dovoljno za četvrto mjesto nakon prve vožnje. Njegova je šansa da Grange padne dovoljno u poretku da mora drugu vožnju voziti na rubu, kako bi osigurao naslov i načini grešku.

Druga vožnja Grangea bila je sjajna, opterećena potrebom za dobar rezultat, no Francuz je sve izdržao i osvojio mali Kristalni Globus u slalomu. Ivica je od početka bio u velikim problemima i ušao je u cilj kao deseti, što ga je ostavilo na četvrtom mjestu ukupnog poretka i drugom u slalomu. Šteta.

14.03.2009. 09:17:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh