Metro-portal.hr

objavljeno 14.03.2009. 09:17:03

Ivica izgubio sve, Grangeu mali Globus

Ivica četvrti ukupno, drugi u slalomu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Benjamin Raich pokazao je da je opterećenje bilo preveliko. Krenuo je izuzetno oprezno, pokušavajući samo doći do cilja jer Svindal nema prevelike šanse za osvajanjem bodova u današnjem slalomu. No, ipak nije izdržao, panika zbog greške upravo ga je natjerala na haklanje 40-ih vrata nakon 35 sekundi i ispadanje. Jednako tako prošao je i Svindal, no njegovo izletanje sigurno je posljedica slavlja.

Tako je Svindal osvojio veliki Kristalni globus s dva boda prednosti, bez potrebe da uopće starta. Što se tiče borbe za mali Kristalni globus u slalomu, Jean Baptiste Grange je odvozio prilično rezervirano i zaostao više o sekunde za vodećim Moelggom, Herbst je zakasnio još i više, a Pranger je iza Ivice, koji ima pola sekunde prednosti pred Grangeom i isto toliko zaostatka za vodećim.

Ivica je odvozio sigurno i brzo, s ipak malom rezervom, što je bilo dovoljno za četvrto mjesto nakon prve vožnje. Njegova je šansa da Grange padne dovoljno u poretku da mora drugu vožnju voziti na rubu, kako bi osigurao naslov i načini grešku.

Druga vožnja Grangea bila je sjajna, opterećena potrebom za dobar rezultat, no Francuz je sve izdržao i osvojio mali Kristalni Globus u slalomu. Ivica je od početka bio u velikim problemima i ušao je u cilj kao deseti, što ga je ostavilo na četvrtom mjestu ukupnog poretka i drugom u slalomu. Šteta.

14.03.2009. 09:17:03
http://metro-portal.hr/ivica-izgubio-sve-grangeu-mali-globus/15688/