« Sport
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Ivano Balić među odabranima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Reuters)
Više o

Ivano Balić

,

Olimpijske igre

Jedan od najboljih rukometaša svijeta hrvatski reprezentativac Ivano Balić upisao se u povijest kao jedan od rijetkih sportaša koji su imali čast nositi zastavu svoje zemlje na svečanosti otvaranja olimpijskih igara.

Balić se tako našao u društvu s brojnim uglednim sportašima koji su u Pekingu imali jednaku čast - poput Rogera Federera (Švicarska), Dirka Nowitzkog (Njemačka), Manu Ginobilia (Argentina), Jane Kločkove (Ukrajina), Marka Fostera (Velike Britanije), Irvinga Saladina (Panama), Fernanda Gonzaleza (Čile), Yao Minga (Kina), Andreja Kirilenka (Rusija)...

"Ovo je sasvim sigurno najvrednije priznanje koje sam dobio u karijeri. To je iznimna čast i nešto najveće što sportaš može doživjeti"
Ivano Balić

Prije Balića četiri hrvatska sportaša su na ljetnim olimpijskim igrama nosila hrvatsku zastavu. Nakon proglašenja neovisnosti prvi je tu čast imao Goran Ivanišević u Barceloni 1992. godine. Četiri godine kasnije u Atlanti hrvatske sportaše je prevodio Perica Bukić, u Sydneyu je hrvatski stijeg bio u rukama Zorana Primorca, dok je u Ateni hrvatski stijeg nosio Dubravko Šimenc.

Među sportašima koji su u Pekingu nosili zastave najviše je atletičara, čak 61, zatim slijede plivači (18), judaši (17), kanuisti i kajakaši (13), dizači utega (12), strijelci (12), hrvači (10), boksači (9), veslači (6), jedriličari 86)... (HINA/METRO)

08.08.2008. 19:17:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh