« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Ivanković taktički promašio

Tottenham - Dinamo 4:0

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta, CROPIX)
Više o

Luka Modrić

,

Branko Ivanković

,

Liga UEFA

,

Dinamo - Tottenham

,

poraz Dinama

,

igra Dinama

Nogometaši zagrebačkog Dinama doživjeli su težak poraz u Londonu protiv Tottenhama izgubivši 0:4 u susretu D skupine Lige Uefa. Pogotke za londonski sastav postigli su Darren Bent (29, 34, 70) i Tom Huddlestone (59).

TOTTENHAM: Gomes - Hutton, Woodgate (od 86. Gunter), Dawson, Bale - Zokora, Huddlestone, Lennon, Bentley (od 79. Bostock) - Modrić (od 75. Campbell) - Bent

DINAMO: Kelava - Lovren, Drpić (od 46. Etto), Bišćan, Ibanez - Vrdoljak, Hrgović - Sammir (od 43. Morales), Mikić Mandžukić - Balaban (od 60. Badelj)

LONDON - Stadion White Hart Lane
Gledatelja - 27.000;
Sudac: Fredy Fautrel (Francuska);
Strijelci: 1:0 Bent (29), 2:0 Bent (34), 3:0 Huddlestone (59), 4:0 Bent (70)
Žuti kartoni: Lovren (44), Hrgović (72)

Usprkos hrabrim najavama i velikom optimizmu Dinamo ne samo da u Londonu nije uspio ostvariti čudo, već je upisao jedan od najtežih europskih poraza. Premda je Tottenham nastupio bez petorice standarnih prvotimaca (King, Ćorluka, Jenas, Pavljučenko, O'Hara) rutinski je odradio utakmicu protiv hrvatskog prvaka. Pod dirigentskom palicom Luke Modrića londonski sastav je i sa 'pola gasa' kaznio sve propuste suparničke obrane. Dinamo niti jednog trenutka nije bio ravnopravan i na koncu "modri" mogu biti sretni što nisu prošli i gore.

Dinamo nije pokazao ništa. Ušao je u utakmicu uplašeno, bez 'petlje', a posebice loše je odigrao u prvom poluvremenu u kojem nikako nije uspio zadržati loptu. Vezna linija kao da nije postojala, bila je bez ikakve ideje i ritma, pa je Branko Ivanković već u 43. minuti umjesto neraspoloženog Sammira uveo Moralesa. Što je najgore niti Tottenham nije pokazao previše, no domaćin je lomio Dinamo visokim presingom i kaznivši dvije pogreške Dinamove obrane nakon prvih 45 minuta je imao veliko vodstvo.

TOTTENHAM DINAMO
4 golovi 0
14 udarci 8
10 udarci u okvir 1
16 prekršaji 13
3 zaleđa 1
7 korneri 0
- žuti kartoni 2
- crveni kartoni -
52 posjed lopte 48

U nastavku utakmice gledali smo identičnu sliku. Raspoloženi Tottenham i nemoćan Dinamo. S tako posloženim kockicama bilo je samo pitanje koliko će još puta Keleva morati po loptu u mrežu. U nastavku je to učinio dva puta. Prvo je Huddlestone sjajnim udarcem sa 20-tak metara nakon ubačaja iz kornera povisio na 3:0, a potom je Bent svojim trećim pogotkom u 70. minuti zaključio priču.

Ovim trijumfom Spursi su nastavili pobjedničku seriju pod vodstvom novog menadžera Harrya Redknappa. Nakon što su u zadnja tri ligaška ogleda osvojili sedam od devet mogućih bodova, u prvom europskom ispitu pod njegovim vodstvom ubilježili su uvjerljivu pobjedu.

U idućem kolu Dinamo će 27. studenoga u Zagrebu ugostiti moskovski Spartak, dok se u drugom susretu iz skupine sastaju NEC i Tottenham. Udinese je slobodan. (hina/metro-portal)

Još nije gotovoUsprkos teškom porazu Dinamo još uvijek ima izgleda za plasman u drugi krug natjecanja i osvajanje jedne od prve tri pozicije u skupini. Nakon dva kola na prvom mjestu se nalazi Udinese sa šest bodova, Tottnenham i Dinamo imaju po tri boda, dok su Spartak i NEC na začelju bez bodova. 

07.11.2008. 10:19:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh