« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
ORGANIZATOR PROSVJEDA

Ivan Pernar na slobodi, ne smije se približavati Gornjem gradu

Pernara je sinoć privela policija u policijsku postaju, zabranjeno mu je približavanje Markovu trgu

Ivan Pernar
Ivan Pernar (YouTube)
Više o

Ivan Pernar

Organizatora jučerašnjeg protuvladinog prosvjeda u Zagrebu ispitao je prekršajni sudac, nakon čega je pušten na slobodu uz mjere opreza, prenosi Hina. Na zagrebačkome Prekršajnom sudu Pernaru je izrečena mjera opreza, a odnosi se na zabranu približavanja Markovu trgu, kao i ulicama koje vode na taj gornjogradski trg, potvrdila je Hini glasnogovornica zagrebačke policije Jelena Bikić.

Pernar je, nakon što ga je sinoć privela policija u policijsku postaju, odveden u jedinicu za zadržavanje na zagrebačkome Sjenjaku gdje ga je poslijepodne ispitao dežurni prekršajni sudac.

Putem društvene mreže Facebook Ivan Pernar organizirao je jučerašnji prosvjed, kao i prethodno okupljanje građana sa zahtjevom za smjenom vlade. Zagrebačka policija ga prekršajno prijavila zbog neprijavljivanja skupa.

Prosvjednici su pokušali probiti policijski kordon, koji je zapriječio prolaz do Markovog trga, na kom su zgrade Vlade i Sabora i na kom su prosvjedna okupljanja zabranjena Zakonom o javnom redu iz 2005. godine.

25.02.2011. 20:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh