« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
IZLOŽBE

Ivan Mesek: Velebnogenijalan performans

Velebnogenijalan performans Ivana Meseka. Performans nakon kojeg ništa više neće biti isto. Kulturni događaj sezone. To se ne propušta

Velebnogenijalan performans
Velebnogenijalan performans (Arhiva)
Više o

Velebnogenijalan performans

,

Ivan Mesek

Ivan Mesek rođen je 1971. godine u Varaždinu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u slikarskoj klasi prof. Eugena Kokota. Za vrijeme studija 1992. i 1993. pohađa Međunarodnu ljetnu likovnu akademiju u Salzburgu, 1992. u slikarskoj klasi Antonia Diasa, a 1993. u klasi  „Fluxus-a practical understanding" Dick Higginsa. Godine 1996. upisuje poslijediplomski studij „Bildnerisches Gestalten und Therapie" na Akademiji likovnih umjetnosti u Münchenu, koji 1999. završava radom „Primjena likovne terapije u likovnom odgoju".

Godine 2004. postaje privremeni ravnatelj javne ustanove u kulturi "Galerijski centar Varaždin", a od 2005. do 2009. bavi se politikom kao zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina zadužen za društvene djelatnosti. Od 2010. do 2018. ravnatelj je javne ustanove u kulturi „Galerijski centar Varaždin", a od 2018. ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin. Od 2000. do 2010. predsjednik je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Varaždin u svojstvu kojeg pokreće i organizira likovne projekte („Dani hrvatskog performansa", „Biennale modne fotografije", „Od A do B", „UTISAK-OTISAK", „Umjetnik u gradu",...) Pokretač, autor ili koautor je na nekoliko zapaženih i nagrađenih projekata („promo film „Čarobna škrinjica", projekt „Galerija na otvorenom"..) Sudjeluje na međunarodnim rezidencijalnim programima: 2005: SVA RE.PROJECTS, Strout, Engleska projekt „CROssoverUK" , 2011: ART IN GENERAL, New York, projekt „Eastern European Residency Exchange  EERE".

Aktivan je multimedijalni umjetnik koji se bavi slikarstvom, instalacijama, urbanim intervencijama, performansom, grafičkim dizajnom, fotografijom, eksperimentalnim filmom. Godine 2018. Muzej suvremene umjetnosti Zagreb izdao je monografiju „Ivan Mesek" koja obrađuje 25 godina umjetničkog rada autora na području performansa, urbanih intervencija, instalacija i umjetničkih akcija.

Autorica umjetničkih akcija i performansa: Ana Škegro

17.07.2020. 14:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh