« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
REKAO ZBOGOM

Ivan Ljubičić završio karijeru

Porazom od Ivana Dodiga u prvom kolu ATP turnira u Monte Carlu, Ivan Ljubičić rekao je zbogom natjecateljskom tenisu

Fotografija vijesti
Više o

Ivan Ljubičić

,

hrvatski tenisači

,

ATP Monte Carlo

,

Ivan Dodig

,

Ljubičić kraj karijere

Porazom od Ivana Dodiga 6-0, 6-3 u prvom kolu ATP turnira u Monte Carlu Ivan Ljubičić se oprostio od aktivne igračke karijere, prenosi Hina.

Prvi set je Ljubičić počeo loše, ne dobivši ni jedan gem. Dodig mu je odmah na početku uzeo servis i tako još dva puta do kraja seta. Ljubičić je imao dvije dvostruke greške, a na prvom servisu osvojio je svega 38 posto poena, za razliku od Dodiga koji je realizirao 80 posto poena.

U drugom setu Ljubičić je pružio malo jači otpor, imao je tri asa, uzeo jedan servis Dodigu koji je njemu uzeo servis u tri navrata. Ljubičić je u drugom setu realizirao 78 posto poena na prvi servis, a Dodig 82 posto.

Ovo je Dodigu, 59. na ATP ljestvici, i Ljubičiću, 41. tenisaču svijeta, četvrti susret, a Dodig je sada izjednačio broj pobjeda i poraza u međusobnim ogledima.

Dodiga u drugom kolu očekuje bolji iz susreta između 13. nositelja Španjolca Fernanda Verdasca i Belgijanca Oliviera Rochusa.

Ljubičić je počeo igrati na ATP turnirima 1995. godine. Najbolji ranking karijere mu je bio 3. mjesto u svibnju 2006. godine, i to je povijesno drugi najbolji rezultat jednog hrvatskog tenisača, nakon Gorana Ivaniševića koji je jednom bio drugi.

Godine 2004. na Olimpijskom teniskom turniru u Ateni osvojio je brončanu medalju u igri parova zajedno s Mariom Ančićem.

Ljubičić je, kao najbolji hrvatski tenisač, osvojio za Hrvatsku Davis kup 2005. godine zajedno s Ančićem, Goranom Ivaniševićem, Ivom Karlovićem i izbornikom Nikolom Pilićem.

U karijeri je Ljubičić osvojio deset turnira, a najveći uspjeh mu je osvajanje turnira Masters serije 1000 u Indian Wellsu 2010. godine gdje je do finala pobijedio Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i u finalu s rezultatom 7-6, 7-6 Andyja Roddicka.

15.04.2012. 20:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh