« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
ISTRAGA U TIJEKU

Ivan Drmić saslušan u sklopu istrage o utjecaju na Glavaševu presudu

Grupa od 12 do 15 osoba pokušala je utjecati na članove Vrhovnog suda u slučaju presude Branimiru Glavašu

Ivan Drmić
Ivan Drmić (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Branimir Glavaš

,

HDSSB

,

Ivan Drmić

Ivan Drmić, saborski zastupnik HDSSB-a, večeras je nakon obavijesnog razgovora u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi, u vezi s kriminalističkim istraživanjem pokušaja utjecaja na presudu Branimiru Glavašu, rekao da je dao dodatne informacije glede kaznene prijave koju je ljetos podnio.

Danas je u Osijeku i drugim gradovima uhićeno pet osoba, a policija je izvijestila kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da se formirala grupacija koja je pokušala utjecati na presudu, odnosno članove Vrhovnog suda.

Kako je prenio HTV, Drmić je rekao da je "policija bila korektna". "Uzeli su sve informacije koje su ih interesirale", izjavio je Drmić, dodavši: "Kako bi rekla premjerka Jadranka Kosor - neka institucije rade svoj posao".

Ravnatelj policije Oliver Grbić danas je na konferenciji za novinare u MUP-u rekao da je policija kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je u formiranju grupacije, koja je pokušala utjecati na članove Vrhovnog suda, pasivno ili aktivno bili uključeno između 12 i 15 osoba, a pet uhićenih osoba imali su najaktivniju ulogu. (hina/metro-portal)

01.10.2010. 22:02:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh