« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
IZLOŽBE

Iva Korenčić - Svejedanprostor u Galeriji Siva

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe “SVEJEDANPROSTOR” umjetnice Ive Korenčić. Otvorenje izložbe predviđeno je za petak 4. lipnja 2021. od 20.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika)

Svejedanprostor
Svejedanprostor (Arhiva)
Više o

AKC Medika

,

Iva Korenčić

,

Galerija Siva

IVA KORENČIĆ: SVEJEDANPROSTOR
OTVORENJE: PETAK 4.6.2021.,20:00
GALERIJA SIVA, MEDIKA (PIEROTTIJEVA 11, ZAGREB)

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe "SVEJEDANPROSTOR" umjetnice Ive Korenčić. Otvorenje izložbe predviđeno je za petak 4. lipnja 2021. od 20.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika). Izložba je otvorena do 9. lipnja, svaki dan, osim nedjelje od 17.00 - 20.00. sati.

Rad SVEJEDANPROSTOR, izložen u obliku prostorne instalacije, likovno je istraživanje odnosa psihičke doživljajnosti i značajki prostora. U fokusu istraživanja je međuodnos memorije prostora i prostornosti memorije te unutrašnja stanja potaknuta prisjećanjem koja se manifestiraju kroz slojevitost nagomilane prošlosti u materijalima.

Sjećanja su prevedena i (re)konstruirana u skulpturalne, instalativne i likovne situacije kroz ponavljajuće materijale poput gline, drva, metala, keramike, plastike, tekstila, papira, stakla te organskih materijala kao što su paučina i dlake. Na materijalima su vidljivi tragovi raznih premaza, intenziteta, boja, grešaka te slučajnih i namjernih intervencija.

Kroz nevidljivu vezu između objekata, materijala i gledateljeve pažnje, u postavu se aktualiziraju principi memorije. To su metode prisjećanja kroz praksu topoanalize i somatskih crteža koji su izloženi u tri bilježnice dnevničkih zapisa/crteža. Drugim riječima, ono što je korišteno kao tekstualna i grafička metodologija procesa, u galerijskom prostoru postaje asocijativno mapiranje trodimenzionalnog likovnog sklopa oslonjenog na svojstva materijala koja mogu rezonirati s određenim iskustvom.

SVEJEDANPROSTOR nastao je kao diplomski rad na studiju Novih medija pod mentorstvom Nicole Hewitt.

Iva Korenčić (1986.) multimedijalna je umjetnica. Studirala je suvremeni ples na SEAD-u (Salzburg Experimental Academy of Dance) u Salzburgu te snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Trenutno završava diplomski sveučilišni studij Akademije Likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer Novi Mediji. U umjetničkoj praksi istražuje teme intimnih stanja, psihologije, individualne, kolektivne i stanične memorije reflektirane u materijalnosti tragova s fokusom na procesualnost, pretvorbene kapacitete medija i razvoj novih metodologija. Koristeći razne medije poput skulpture, crteža, teksta, fotografije i videa konstruira prostorne instalacije istražujući pojam koreografije pažnje.

Web: https://ivakorencic.wordpress.com/

01.06.2021. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh