« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
EGIZL

Italija nudi rješenje za krizu u Libiji

Šef talijanske diplomacije Franco Frattini iznio je u intervjuu za list Repubblicu prijedlog rješenja krize u Libiji, a ono, među ostalim, uključuje egzil za pukovnika Moamera Gadafija

Fotografija vijesti
Više o

Italija

,

Libija

,

kriza

,

Moamer Gadafi

"Pošto su UN i cijela Europa ocijenili da Gadafi nije prikladan sugovornik, ne možemo više govoriti o rješenju u sklopu kojega bi on ostao na vlasti", rekao je Frattini za nedjeljno izdanje Reppublice. "Jasno je da bi u slučaju Gadafijeva egzila stvari bile potpuno drukčije, jer čak i unutar samoga režima ima ljudi koji rade na takvome rješenju situacije", izjavio je talijanski ministar. Kazao je kako će Talijani svoj plan iznijeti u utorak u Londonu na sastanku kontaktne političke skupine za Libiju.

"Imamo plan i željeli bismo vidjeti može li on zaživjeti kao talijansko-njemački prijedlog. U utorak ćemo možda imati zajednički dokument koji ćemo moći ponuditi na razmatranje", rekao je Frattini, objasnivši kako se planom predviđa prekid vatre koji bi jamčio UN, potom široke konzultacije s brojnim libijskim plemenima te stalni humanitarni koridor, "na kojemu već radimo u suradnji s turskom vladom". "Na kraju bismo svi zajedno radili na razradi libijskog ustava", kazao je šef talijanske diplomacije.

27.03.2011. 12:32:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh