« Nogomet
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
ZADNJI POLUFINALIST

Italija nakon bolje igre porazila Engleze jedanaestercima

Dominacija Italije nije se materijalizirala tijekom utakmice, no Pirlova panenka u lutriji jednaesteraca pokazala je mentalnu snagu Talijana

Talijani su zadnji polufinalisti
Talijani su zadnji polufinalisti (Arhiva)
Više o

četvrtfinale

,

europsko prvenstvo u nogometu 2012

,

Italija Engleska

Ni više od 30 udaraca na gol nije bio dovoljan Italiji da razbije obrambeni engleski blok koji je cijelo vrijeme čuvao svoj gol, a rijetko se otvarao u kontre u utakmici koja je ostavila najbolji dojam od četvrtfinalnih zbog otvorene, tečne igre začinjene odličnim suđenjem.

Na kraju su presudili jedanaesterci u kojima je Engleska stekla prednost, ali je ispustila i nastavila svoj niz trauma lutrije zvane bijela točka.

Italija je potpuno nadigrala svoje suparnike. Nakon nešto boljeg engleskog početka, talijanska vezna linija preuzela je potpuno kontrolu i uglavnom su se nizale prilike pred vratima Joea Harta. Mario Balotelli promašio je niz sjajnih prilika i u prvom i u drugom dijelu, nisu se proslavili ni njegovi suigrači, ali na kraju su ljudi odluke bili oni od kojih se to i očekuj.

Gianluigi Buffon obranio je ključni jedanesterac, a Andrea Pirlo je pokazao čudesnu mirnoću pri izvođenju jedanaesteraca i bez straha panenkom savladao inače odličnog Harta.

25.06.2012. 00:10:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh