Metro-portal.hr

objavljeno 25.06.2012. 00:10:01
ZADNJI POLUFINALIST

Italija nakon bolje igre porazila Engleze jedanaestercima

Dominacija Italije nije se materijalizirala tijekom utakmice, no Pirlova panenka u lutriji jednaesteraca pokazala je mentalnu snagu Talijana

Talijani su zadnji polufinalisti
Talijani su zadnji polufinalisti (Arhiva)

Ni više od 30 udaraca na gol nije bio dovoljan Italiji da razbije obrambeni engleski blok koji je cijelo vrijeme čuvao svoj gol, a rijetko se otvarao u kontre u utakmici koja je ostavila najbolji dojam od četvrtfinalnih zbog otvorene, tečne igre začinjene odličnim suđenjem.

Na kraju su presudili jedanaesterci u kojima je Engleska stekla prednost, ali je ispustila i nastavila svoj niz trauma lutrije zvane bijela točka.

Italija je potpuno nadigrala svoje suparnike. Nakon nešto boljeg engleskog početka, talijanska vezna linija preuzela je potpuno kontrolu i uglavnom su se nizale prilike pred vratima Joea Harta. Mario Balotelli promašio je niz sjajnih prilika i u prvom i u drugom dijelu, nisu se proslavili ni njegovi suigrači, ali na kraju su ljudi odluke bili oni od kojih se to i očekuj.

Gianluigi Buffon obranio je ključni jedanesterac, a Andrea Pirlo je pokazao čudesnu mirnoću pri izvođenju jedanaesteraca i bez straha panenkom savladao inače odličnog Harta.

25.06.2012. 00:10:01
http://metro-portal.hr/italija-nakon-bolje-igre-porazila-engleze-jedanaestercima/72177/