« Fun
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
KAKVA POGREŠKA

Isus pije pivo i puši cigaretu u školskom udžbeniku

Odmah nakon što je slika otkrivena u školi vlasti su zatražile povlačenje sporne knjige

(Irregular Times)
Više o

bizarnost

,

Isus

,

školski udžbenici

,

zabranjeni udžbenici

,

Meghalaya

Izdavač školskog udžbenika u Indiji koji prikazuje Isusa s pivom i cigaretom u ruci, što je izazvalo bijes indijske kršćanske zajednice, u srijedu je izrazio žaljenje zbog "ljudske greške".

Slika koja prikazuje Krista u opuštenoj i sanjivoj pozi otkrivena je u pisanki za djecu osnovnih škola pod pokroviteljstvom katoličke crkve indijske savezne države Meghalaya, većinom kršćanske. Koristila se za ilustraciju slova "i" i riječi "idol".

Odmah nakon što je otkrivena u školi za djevojčice Saint Joseph grada Shillong, vlasti su zatražile povlačenje knjige u izdanju Skyline Publication, nakladničke kuće iz New Delhija osnovane prije četiri mjeseca.

Izdavač Inder Mohan Jha, čije riječi citira dnevnik The Indian Express, kazao je da je slika preuzeta s interneta i upotrebljena greškom. "Radi se o ljudskoj grešci", kazao je on, i pojasnio da je pogriješila dizajnerska agencija zadužena za koncepciju udžbenika.

Približno 200 primjeraka poslano je u prosincu na akademiju u Shillongu. Još 1200 distribuirano u zemlji mora se povući.

"Isus je rođen siromašan, živio je siromašan i umro siromašan. Prikazati ga na taj način iznimno je uvredljivo", reagirao je u srijedu otac Dominic Emmanuel, glasnogovornik nadbiskupije.

Lokalna vlada također je izrazila zgražanje. "Odlučno osuđujemo takav bogohulni čin", izjavio je ministar obrazovanja vlade Meghalaya Ampareen Lyngdoh. Izdan je uhidbeni nalog za izdavača zbog povrede vjerskih osjećaja. (hina/metro-portal)

24.02.2010. 11:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh