« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
PROSVJED

Istražni suci ispituju izgrednike iz Radićeve

Suci će izgrednike pustiti da se brane sa slobode ili ih zadržati u 48-satnom pritvoru u Remetincu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Radićeva ulica

,

prosvjed na Trgu

Izgrednici iz Radićeve pristižu na zagrebački Županijski sud, a nakon ispitivanja istražni suci trebaju odlučiti hoće li ih pustiti da se brane sa slobode ili ih zadržati u 48-satnom pritvoru, prenosi Hina. 

Po riječima glasnogovornika suda Krešimira Devčića prvih desetak od ukupno 33 zadržanih izgrednika na sud su iz Remetinca dovedeni oko 9 sati. Sljedeća skupina očekuje se oko 11, a treća oko 12 sati, kazao je Devčić.

Privedene će ispitivati istražni suci Mirko Klinžić i Mirjana Matijanec.

Izgrednici su još sinoć, nakon kriminalističke obrade u policiji, dovedeni na sud gdje su im uzeti osobni podaci, nakon čega su odvedeni u zatvor u Remetinec.

Od 39 muškaraca koji su u subotu, 26. veljače, u Radićevoj ulici napali policijske službenike Interventne jedinice Policije, njih 34 stari su između 18 i 56 godina, dok je petero maloljetnika od kojih najmlađi ima 15 godina, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka (PUZ).

Nakon današnjeg ispitivanja istražni suci trebaju odlučiti hoće li ih pustiti na slobodu ili vratiti u zatvor na još 48 sati, tijekom kojih državno odvjetništvo treba odlučiti hoće li protiv njih pokrenuti istragu i tražiti jednomjesečni pritvor.

Trideset i tri, uglavnom mlađih izgrednika sumnjiči se da su u nedjelju sudjelovali u napadu na policajce tijekom prosvjeda hrvatskih branitelja na središnjem zagrebačkom Trgu.

Nakon što su se izdvojili s braniteljskog prosvjeda nekoliko stotina izgrednika udruženih preko facebooka, među kojima su bili pripadnici navijačke skupine BBB, napali su kordon policije u Radićevoj ulici, gdje je policija sprječavala prilaz Markovom trgu, gdje je okupljanje građana zakonom zabranjeno.

U sukobu je ozlijeđeno 30 policajaca te 20 prosvjednika, od kojih dvojica teško.

Izgrednici su na policajce bacali kamenje, zapaljene bengalke, stolce, kante za smeće i druge predmete, zbog čega su interventni policajci prema njima upotrijebili sredstva prisile. Izgredenici su razbili izloge trgovina i prozore stanova te oštetili fasade na zgradama i policijska vozila.

28.02.2011. 11:16:59
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    28.02.2011. 13:02
    znači oni su izgrednici, a ljudi u egiptu su heroji... :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh