« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
SPLIT

Istraga potvrđuje ljudsku pogrešku u nesreći Tina Ujevića

Treba imati strpljenja za zapovjednika i njegove ljude, a ne tražiti bilo čiju glavu, izjavio je državni tajnik za more Mario Babić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jakov Prkić/Cropix)
Više o

Split

,

istraga

,

tin ujević trajekt

,

Mario Babić

Prvi dio istrage o nesreći Jadrolinijina trajekta "Tin Ujević" trebao bi biti gotov danas, a dosadašnji rezultati potvrđuju da je brod bio ispravan i da je riječ o ljudskoj pogrešci, izjavio je danas državni tajnik za more Mario Babić tijekom obilaska Sajma otočkih proizvoda na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Uređaji na brodu radili su kako treba, što je potvrđeno za vrijeme plovidbe između luke i brodogradilišta nakon nesreće, rekao je Babić.

"Očito, radi se o ljudskoj pogrešci. U ovoj fazi ne bih okrivio zapovjednika ni bilo koga. I sam sam bio zapovjednik i nisam radni vijek prošao bez pomorske nezgode. To je nešto što se kapetanima dogodi", dodao je.

Babić je istaknuo kako treba imati strpljenja za zapovjednika "Tina Ujevića" i njegove ljude da u miru razmisle što je bilo, a ne, kako je rekao, "tražiti bilo čiju glavu".

Dodao je da je riječ o zapovjedniku koji 38 godina plovi i koji nije imao nijednu pomorsku nezgodu.

Trajekt "Tin Ujević" u utorak, 23. ožujka, oko 19:30 sati prilikom uplovljavanja u splitsku trajektnu luku na redovitoj vezi iz Starigrada na Hvaru krmenim je dijelom udario u Gat sv. Nikole, pri čemu nitko nije ozlijeđen, a u more su iscurile 33 tone goriva. (hina/metro-portal)

26.03.2010. 14:09:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh