« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca

Istraga o nesreći traje godinu dana

Helikopter  MI-8 pao je 11. srpnja 2007. u Vukovaru
Helikopter MI-8 pao je 11. srpnja 2007. u Vukovaru (Damir Glibušić/CROPIX)
Više o

Vukovar

,

pad helihoptera

,

Branko Vukelić

Ministar obrane Branko Vukelić rekao je jučer kako još nema nikakvih rezultata istrage prošlogodišnjeg pada vojnog helikoptera u Vukovaru kada su poginule tri osobe.

Rezultati rada istražnog povjerenstva očekuju se sredinom godine, kazao je ministar odgovarajući na upit predsjednika saborskog Odbora za obranu što je s rezultatima istrage. Ministar je istaknuo da mu se predsjednik istražnog povjerenstva, koje ispituje taj slučaj, požalio da ga se požuruje u radu te da se istraga mora obaviti po propisima struke.

ObeštećenjaŠto se tiče obeštećenja obiteljima poginulih, s njima smo u kontaktu i dvije su obitelji obeštećene, a jedna nije prihvatila nagodbu i ide u parnicu, izvijestio je Vukelić. Riječ je o obitelji poginule narednice Ljubice Perišić.  

- Mislim da svi dijelimo mišljenje da se istraga treba obaviti kvalitetno - dodao je ministar. Procjena je da polovicom ove godine izvješće o nesreći treba privesti kraju, rekao je dodavši kako se nada da će ono do tada biti gotovo jer to zanima javnost. Međutim, istaknuo je, ni on kao ministar ne    može utjecati ili naređivati da se izvješće dovrši do određenog datuma.

Što se tiče obeštećenja, ministar je rekao da postoji još jedan spor koji ne mogu riješiti nagodbom, ne precizirajući o kojoj je obitelji riječ.

- Čini se da je ta obitelj odustala od dijela svojih potraživanja i vjerujemo da ćemo tu naći rješenje koje će zadovoljiti sve - istaknuo je Vukelić.   (HINA)

07.05.2008. 01:29:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh