« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
OBILNA KIŠA

Istra u stanju pripravnosti zbog novih padalina

Noćas se očekuju nove padaline u Istri, stanovništvu je upućen poziv da bude u pripravnosti

Kiša u Istri
Kiša u Istri (Goran Šebelić/CROPIX)
Više o

kiša

,

poplave

,

Istra

,

obilne padaline

Popodnevne je u Puli održana sjednica županijskog stožera za zaštitu i spašavanje, a od načelnika stožera Civilne zaštite Denisa Stipanova se doznaje kako je stanovništvu upućen poziv da bude u stanju pripravnosti, jer se noćas očekuju nove padaline.

S obzirom na to da su područja Pule i Fažane najviše pogođena obilnom kišom sjednici su nazočili i pulski gradonačelnik Boris Miletić te načelnica općine Fažana Ada Damjanac, doznaje se od Stipanova.

"Od ponoći do danas u 14 sati na širem pulskom području i u Fažani palo je 174 litara kiše na četvorni metar. Trenutno je najteže stanje na području Valbandona gdje se zbog velikih oborina i slijevanja vode valbandonski potok pretvorio u bujicu, rekao je Stipanov. Najviše je pogođena ulica Lavanda koja je uz sam potok. Područje Male Vale, još nije poplavljeno te se tamo postavljaju vreće s pijeskom.

Stipanov je dodao kako su na terenu sve službe a u Fažani je u pripravnosti i služba Civilne zaštite. Županijska cesta Pula-Vodnjan kod naselja Kapeleri još je uvijek zatvorena za promet.

"Prognoze govore da bi tijekom sutrašnjeg dana trebala zapuhati bura pa bi se situacija trebala početi smirivati", zaključio je Stipanov. Dodao je kako u Umagu i Novigradu, područjima koja su prošlog tjedna pogođena jakom kišom, noćas nije bilo poplava.(hina/metro-portal)

25.09.2010. 19:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh