« Seks
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
MUDROST ISTOKA

Istočnjačka mudrost - tajne seksualnosti

Ako se ne shvati i ne ostvaruje na ispravan način, spolni život, unatoč ljubavi prisutnoj u vezi, nerijetko biva uzrokom nezadovoljstva

Istočnjački savjeti za seks oduvijek su bili dobri
Istočnjački savjeti za seks oduvijek su bili dobri (FreeDigitalPhotos)
Više o

seks

,

dobar seks

,

savjeti za dobar seks

,

tao

,

istočnjački seks

Unatoč otvorenim seksualnim sadržajima koji su prisutni na svakom koraku, današnjem su društvu, u pogledu ovih tema, još uvijek svojstveni frustracija, kompleksi, stid i neznanje. Čini se kako čitavome svijetu, a naša zemlja ovdje svakako nije iznimka, nedostaje dublje razumijevanje moćne sile zvane ljudska seksualnost.

Ako se ne shvati i ne ostvaruje na ispravan način, spolni život, unatoč ljubavi prisutnoj u vezi, nerijetko biva uzrokom nezadovoljstva, razočaranja i ljutnje.

U tradicijama Dalekog istoka, poglavito taoističkoj - drevnoj kineskoj tradiciji, na seksualnost se gleda veoma drugačije nego na Zapadu. U njihovom poimanju spolnosti nema govora o grijehu. Seksualna energija smatra se putem do zdravlja i vitalnosti kao i duhovnog uzdizanja.

Taoisti smatraju kako svijet grade dvije suprotne sile koje čine cjelinu i stalno teže međusobnom skladu. Ove sile nazvane su jin i jang, a predstavljene su poznatim krugom u kojem se crna i bijela polovica međusobno nadopunjuju i prožimaju.

Muškarac i žena predstavljaju suprotnosti, komplementarne polovice cjeline. Oni su za taoiste zemaljska manifestacija kozmičkih kreativnih sila. Muškarac predstavlja jang ili nebo, a žena jin ili zemlju. Kad se oni sjedine u seksualnom činu, nebo i zemlja se spajaju.

Prema taoističkoj tradiciji, kada naučimo kako seksualnu energiju pretvoriti u či - životnu energiju koja po energetskim meridijanima teče cijelim tijelom i hrani organe, možemo neizmjerno povećati svoju vitalnost, poboljšati zdravlje i produžiti život.

Potrebno je prvo svladati tehnike koje radite sami, jer je energija za vrijeme spolnog čina mnogo intenzivnija te stoga zahtjeva određenu vještinu i samokontrolu. Osobama koje su se odlučile za celibat ove tehnike omogućuju da u potpunosti transformiraju i sublimiraju seksualnu energiju te izbjegnu frustraciju zbog nemogućnosti ispoljavanja seksualnog poriva i potencijalne probleme zbog njegovog potiskivanja. Također, žene pomoću njih mogu ovladati i svojim menstrualnim ciklusom.

Tehnikama za partnere teži se postizanju potpunog orgazma, koji, za razliku od genitalnog, diže energiju u mozak te hrani i pomlađuje cijelo tijelo. Na taj način, ne samo što je užitak višestruko veći, nego se čuva i izmjenjuje sva pobuđena energija. To je moguće stoga što muškarac ne izbacuje sjeme te time ne gubi erekciju pa je seksualni čin moguće znatno produžiti.

No nužno je i razumijevanje razlika između muškog i ženskog spola. Seksualno, muškarci su poput vatre - brzo se zapale, planu i ugase se. Žene su pak poput vode - dugo se zagrijavaju i duže ostaju vruće. Ženama je stoga potrebna predigra, nježno milovanje i strastveni zagrljaji, jer, potrebno je vrijeme kako bi vatra zagrijala i zaključala vodu.

Uz poznavanje potreba našeg partnera, poštovanje i iskrenu komunikaciju te nešto truda i vremena uloženog za usvajanje relativno jednostavnih drevnih tehnika, naš odnos može doseći istinski sklad, emotivnu bliskost i ispunjenje te nam donijeti vitalnost, zdravlje i dugovječnost.

Slične članke možete pročitati na portalu Parka Božanske Energije.

07.11.2011. 19:01:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh