« Kultura
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
30. MBZ

"Ispod fontana" - Vožnja za sonični bicikl i novi doživljaj Zagreba na 30. MBZ-u

30. MBZ je od Matthews naručio vožnju za sonične bicikle upravo za određenu rutu grada Zagreba

Kaffe Matthews radi vožnje za sonične bicikle
Kaffe Matthews radi vožnje za sonične bicikle (MBZ)
Više o

Muzički biennale Zagreb

,

Kaffe Matthews

Britanska multimedijalna umjetnica, skladateljica i performerica Kaffe Matthews, stiže u Zagreb u sklopu 30. muzičkog biennala! Sa svojim projektom "bicrophonics"- interaktivne skladbe za outdoor uživanje na biciklima, Matthews je od 2012. napravila 11 vožnji za sonične bicikle za nekoliko gradova u Belgiji, Portugalu, Njemačkoj, Teksasu, Finskoj, Velikoj Britaniji i Irskoj.

30. MBZ je od Matthews naručio vožnju za sonične bicikle upravo za određenu rutu grada Zagreba, a važno je istaknuti da ova autorica vrlo često kroz svoje radove te u suradnji sa samim naručiteljima i lokalnom zajednicom, progovara o određenim specifičnostima, problemima ili vrijednostima specifične lokacije za koju radi.

 Stoga će od 4. travnja pa sve do zatvaranja festivala, iz zagrebačke Ilice i Galerije Greta Zagrepčani imati mogućnost da kroz 45-minutnu vožnju na sasvim nov i neuobičajen način dožive ulice grada Zagreba.

Zagrebačku vožnju za sonične bicikle „Ispod fontana" Matthews je pripremala kroz radionicu sa zagrebačkim srednjoškolkama te je upravo njihova priča i urbano iskustvo podloga za ovu sjajnu vožnju u kojoj će publika moći sudjelovati od 4. travnja pa sve do završetka MBZ-a.

Podsjetimo, 30. muzički biennale Zagreb svečano će biti otvoren u Kinu Europa 6. travnja, a ovogodišnji MBZ predstavlja široku paletu suvremenih glazbenih zbivanja kroz gotovo 50 programa, uz brojne goste skladatelje iz inozemstva i nova djela hrvatskih skladateljica i skladatelja.

Na MBZ-u će nastupiti preko četiri stotine domaćih i stranih izvođača - orkestara, ansambala i renomiranih solista - koji će kroz koncerte različitih žanrova, prostorne instalacije i kazališne predstave publici predstaviti najbolje od svjetskog suvremenog glazbenog stvaralaštva. Program se odvija na preko 10 lokacija u gradu Zagrebu - od kazališta i koncertnih dvorana do kulturnih centara, kao i na njegovim ulicama, na otvorenom. 

02.03.2019. 14:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh