« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
PRIKLJUČITE SE!

Ispisom umjetničkih fotografija Epson i zagrebački ZOO podržavaju očuvanje ugroženih životinjskih vrsta

Fotograf Damir Hoyka izradio je portrete životinja nadahnute pop artom. Poruka izložbe i cijelog projekta: Životinjama nije dovoljno divljenje, nužna im je zaštita

Hoyka na velikom formatu
Hoyka na velikom formatu (Epson)
Više o

Damir Hoyka

,

Zoološki vrt

,

Epson

Fotografije za novu izložbu Damira Hoyke koja je danas otvorena u muzeju Mimara u Zagrebu otisnute su na Epsonovim pisačima velikog formata.

Izložba umjetničkih fotografija „Pop zoo" nastala je u sklopu projekta Zagrebačkog zoološkog vrta kojim se javnost želi potaknuti na povećanu zaštitu ugroženih životinjskih vrsta čiji predstavnici obitavaju i u zagrebačkom Maksimirskom parku.

Fotografije Damira Hoyke otisnula je partnerska tvrtka PAKO (www.pako.hr) na pisaču SureColor SC-S80610. Jedanaest eksponata, u dimenzijama 200 x 130 cm, izloženo je u muzeju Mimara.

Tvrtka Epson kao proizvođač vrhunskih foto pisača i foto labova u inkjet tehnologiji tradicionalno podržava fotografsku zajednicu u Hrvatskoj. Epson s Damirom Hoykom surađuje već više godina, a isti je slučaj i s tradicionalnom godišnjom međunarodnom manifestacijom Photo Days u Rovinju te s nizom drugih projekata i pojedinih fotografa.

Povodom izložbe umjetničkih fotografija „Pop zoo" Epson je, u suradnji s partnerskim tvrtkama DIT i ZINAM, otisnuo posebnu seriju pamučnih majica. Pisač Epson SureColor SC-F2100jedinstven je po tome što može ispisivati izravno na tekstilne predmete poput pamučnih majica ili platnenih torbi, i to u inkjet tehnologiji.

Razvoj ekološki prihvatljivih tehnologija

Kad je riječ o odabiru tehnologija na kojima funkcioniraju proizvodi i rješenja, tvrtka Epson shvaća da su korisnicima najvažniji pouzdanost i utjecaj na okoliš. Zbog toga kreira inovativne proizvode koji su pouzdani, mogu se reciklirati i štede energiju. Smanjenje negativnog utjecaja proizvoda na okoliš odnosi se na sve faze njihova vijeka trajanja.

Epsonovi poslovni tintni pisači primjerice uopće ne emitiraju ozon te emitiraju do 92 posto manje CO2, troše 96 posto manje energije i proizvode 94 posto manje otpada u odnosu na laserske pisače, a k tome ispisuju do 3,5 puta brže.

U slučaju kada bi se svi poslovni subjekti u Ujedinjenom Kraljevstvu prebacili na tintne (inkjet) poslovne pisače, ukupno smanjenje emisija CO2 odgovaralo količini tog plina koje inače apsorbira pet milijuna stabala.

Epson je još 2008. godine zasnovao svoju Viziju o okolišu 2050. u okviru koje je zacrtano kako će do te godine za 90 posto smanjiti emisije ugljikovog dioksida u čitavom životnom vijeku proizvoda, uključujući proizvodnju, prijevoz, uporabu i reciklažu.

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

Piše: Sanja Ledinek
25.01.2019. 15:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh